Užički paraatletičar Nebojša Đurić uoči Svetskog prvenstva u Parizu: Nadam se dobrom rezultatu 1Nebojša Đurić/Foto: N. Kovačević

Užički paraatletičar Nebojša Đurić, koji će biti učesnik Svetskog prvenstva u Parizu, od 8. do 16. jula, izrazio je optimizam i naveo da na to takmičenje odlazi sa velikim ambicijama.

Nebojša će se takmičiti 9. jula u bacanju kugle, a tri dana kasnije i u bacanju diska.

Jedan od najuspešnijih srpskih paraatletičara, član užičkog AK Pora, pored brojnih uspeha, u maju ove godine je, na Svetskom kupu u paraatletici u Italiji u kategoriji F55, postavio novi svetski rekord u bacanju diska, sa rezultatom 40,37 metara.

Iskustvo sa tog takmičenja i rezultat koji je postigao, kako je rekao, bile su dobre pripreme za Pariz.

„Spreman sam za jaku konkurenciju i videćemo šta će biti“, kazao je Nebojša uoči odlaska u Pariz.

Tokom priprema na užičkom stadionu „Radomir Antić“, imao je problema sa vratom, ali kaže da se nada da će i taj problem biti rešen.

„Zdravlje me je poslužilo, iako imam manjih problema s vratom. Bitno je da sam psihički spremam. Takmičiću se u obe discipline, ali prioritet će mi biti bacanje kugle“, kazao je Đurić.

Njegov trener Nikola Radovanović podseća na to da je Nebojša na prethodnom Svetskom prvenstvu u Dubaiju osvojo bronzanu medalju i navodi da u Parizu „ne bi trebalo da postigne rezultat koji je lošiji od toga“.

„Tokom priprema, rezultati su pokazali da će to biti kako treba i očekujem dobar rezultat“, ocenio je Radovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari