Vakcina ipak obavezna za Rolan Garos 1Foto: EPA-EFE/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Iako je samo pre dva dana direktor Rolan Garosa tvrdio da će i nevakcinisani teniseri ove godine moći da učestvuju na jedinom grend slemu na šljaci, danas je obznanjeno da je Skupština Francuske promenila zakon, pa PCR test više nije dovoljan za ulazak u javne objekte.

Dve nedelje nakon što je ugledni Parizjen objavio da će se na Rolan Garos moći i bez vakcine, francuska Skupština promenila je pravila igre.

Usvojena su nova pravila u vezi sa „zelenim sertifikatom“ u kojima piše da PCR test više dovoljan za pristup javnim objektima. To znači da ni u sportske objekte neće moći da uđe niko ko nije vakcinisan uključujući same sportiste, navijače kao i propratno osoblje.

Ovakva odluka Skupštine Francuske sigurno neće ići u prilog Novaku Đokoviću, koji je zbog toga što nije vakcinisan imao velikih problema sa australijskim valstima.

„Nema govora. Video sam da organizatori Rolan Garosa pričaju o tome. A ja sam u to vreme sa mojim kolegama poslanicima izglasavao zeleni sertifikat za sve koji bi došli na Rolan Garos. Nije to pitanje samo za velike sportiste, umetnike. Ovo je pravilo za sve“, tvrdi Kristof Kastan, poslanik u Skupštini koji je bio veoma eksplicitan.

„Neće imati pravo da igra ako ne prihvati pravilo koje se odnosi i na običnog gledaoca, momka koji sakuplja loptice ili onog koji radi u prodavnici na Rolan Garosu. U kakvom svetu biste želeli da živite? Da li to što ste zvezda znači da ste izuzeti od pravila?“ dodao je Kastan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari