Van Basten bez milosti prema Ajaksu: Fudbaleri su užasni, svuda je nered, uprava već dve godine spava 1EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ajaks je, pred reprezentativnu pauzu, u zoni ispadanja u holandskom prvenstvu.

„Kopljanici“ se nisu nadali da će imati toliko loš početak sezone. Poslednji poraz od AZ Alkmara (1:2) treći je vezani u Erdiviziji posle koga se nalaze na katastrofalnom 16. mestu sa svega pet osvojenih bodova.

Letošnji potezi uprave ispostavljaju se katastrofalnim. Svi najbolji igrači su prodati ili pušteni da promene sredine, dok pojačanja kvalitativno nisu ni prići renomeu i ambicijama najslavnijeg holandskog kluba.

Na sve to, nedavni incidenti na derbiju sa Fejnordom, divljanje huligana, razbijanje klupske imovine na stadionu „Johan Krojf arena“ toliko su iziritirali Marka van Bastena da je jedan od najboljih napadača u istoriji holandskog fudbala bio neuobičajeno direktan i kritički nastorjen prema stanju u Ajaksu.

– Ne vidim da će se nešto uskoro promeniti. Igrači su na užasnom nivou, nisu na potrebnom za Ajaks. Obično imate igrače na koje drugi mogu da se oslone, sada to nije slučaj, nemate nijednog takvog. Mladi igrači su ti koji moraju da rešavaju probleme. Sve je naopačke.

Ajaks je na svega dva boda od poslednjeplasiranog Utrehta, a od početka sezone ostvario je samo jednu pobedu.Van Basten smatra i da mladi igrači ne pokazuju visoku dozu entuzijazma, poput Silvana Vosa.

– Video sam ga juče kako se šetka, ni on ne radi ništa posebno. Ko je vođa?! Bergvajn ima problem sa sobom. Šutalo ne govori ni reč engleskog ili holandskog.

Van Basten je naročito kritičan prema odbrani ekipe.

– Kada počnu da se brane, gomilaju greške. Jednu za drugom. Svi defanzivci bi radije da nemaju loptu u svom posedu, ne mogu ništa ni u defanzivi da urade.

Čuveni centarfor ne misli da je najodgovorniji za rezultatsko posrnuće trener Moris Stejn jer nema kvaliteta u igračkim redovima.

Takođe, način rada u omaldinskoj školi nije dovoljno dobar, što se vidi i po tome jer je mladi tim 18. na tabeli u drugom rangu takmičenja.

– Na vrhu su stvari potpuno pogrešne. Hrču već dve godine, sada je nered svuda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari