Van Dajk: Odigrali smo nedopustivo loše 1EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Holanđanima je rečunica bila jasna pred meč u Podgorici; pobedom bi kolo pre kraja kvalifikacija obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. Sve do uvodnog dela drugog poluvremena imali su, činilo se, kapitalnih 0:2, a onda su sve upropastili u poslednjih deset minuta meča, u kojima su Crnogorci golovima Vukotića i Vujnovića došli do iznenađujućih 2:2.

Zbog velikog kiksa u prestonici Crne Gore, Holanđanima će u poslednjem kolu biti neophodna pobeda nad direktnim konkurentom, Norveškom, kod kuće; u slučaju poraza mogli bi da ostanu i bez mesta u baražu, s obzirom na to da imaju samo dva boda više od direktnih konkurenata Turske i pomenute Norveške.

Virdžil van Dajk, kapiten Holandije, bio je razočaran nakon meča u Podgorici, prevashodno zbog prikazanog u drugom poluvremenu, tačnije posle vođstva od 0:2.

„Nečuveno. Nedopustivo je kako smo odigrali. Naravno da sam besan. Trebalo je da se kvalifikujemo u Podgorici. Ne znam šta da kažem, neverovatno… Bez reči sam trenutno“, razočaran je bio Van Dajk.

U prvom poluvremenu Holandija sa 72 posto poseda, maltene nije dozvoljavala Crnoj Gori da igra fudbal, ali joj se igra raspala u drugom delu.

„Nedopustivo je onako odigrati drugo poluvreme. Hteli smo posed lopte, hteli smo da igramo fudbal, da napadamo, da postižemo golove. Ali nismo smeli da izgubimo fokus sa odbrane. Ostavili smo prostora za kontra napade i nismo imali nikakvu organizaciju. Užasno. U čemu je bio problem? Možda u lenjosti“, iskren je jedan od najboljih štopera na svetu.

Na sreću Holanđana, u istom kolu je Norveška napravila veliki kiks kod kuće, odigravši svega 0:0 sa Letonijom.

„Ne bih rekao da postoji veza. To je trebalo da nam da dodatni vetar u leđa. Rekli smo jedni drugima pre utakmice sa Crnom Gorom, ‘ako igra mora da bude ružna, neka bude ružna’. Trebalo je da se kvalifikujemo. Nismo smeli da prokockamo dva gola prednosti“, podvukao je Van Dajk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari