Vasilije Micić nakon pobede protiv Grčke: Mnogo smo talentovani 1Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić istakao je nakon utakmice sa Grčkom da smatra da je pripremni period prošao dobro, a da ekipa u Pariz „ide glavama“.

„Pa nemamo mnogo opcija. To je to. Spremni smo koliko smo mogli da se spremimo. Spremali smo se i to je to. Sad idemo tamo u glavama. Sutra odmor i onda se spremamo za prvu utakmicu. Danas dobra utakmica za većinu nas. Mislim da je za sada sve prošlo negde očekivano“, rekao je Micić.

Plejmejker Srbije istakao je i da na Olimpijskim utakmicama treba ići utakmicu po utakmicu i da svaka ekipa može imati dobar dan.

„Mislim da su svi dobri. Na jednu utakmicu svako može da ima dobar dan, da pogodi puno trojki, pogotovo sad kako se igra brza igra. Dosta brza igra od strane Sudana i Portorika, ali hajde da idemo utakmicu po utakmicu. Standardna priča, ali stvarno takav treba da bude naš pristup“, objasnio je Micić.

Selektor Svetislav Pešić pohvalio je odbranu Micića u utakmici protiv Grčke, a on je dodao da svaki od košarkaša treba da doprinese ekipi na svoj način.

„To je neki moj lični put, koji prolazim već mesec dana. Pokušavam da uhvatim ritam, svi smo završili u različitim periodima sezonu. Meni je trebalo malo više vremena da se uvedem, i dalje se uvodim, ali to nije nikakav izgovor, to je realnost. S druge strane, zbog reprezentacije svi moramo da budemo deo tima i da doprinosimo na koji god način. Danas sam se trudio na taj način, sutra će biti nešto novo, mnogo smo talentovani, ne mislim da imamo problem neki problem u napadu. Sve je to neki proces“, zaključio je Micić.

Košarkaši Srbije u prepunoj Beogradskoj areni ubedljivo su sinoć savladali selekciju Grčke 94:72 (26:21, 22:18, 24:19, 22:14) u poslednjoj proveri pred odlazak na Olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari