Vaspitna hrvatskog stručnjaka probudila Nemanju Radonjića: Napadao je, bio defanzivno dobar, veoma sam srećan 1EPA-EFE/Roberto Bregani

Pre samo par kola, Ivan Jurić je ušao u verbalni sukob sa Nemanjom Radonjićem naočigled brojnih svedoka tokom utakmice, a danas je hrvatski stručnjak pun hvalospeva na račun srpskog fudbalera.

Bio je to gradski derbi sa Juventusom; nakon što je Radonjić ušao u drugom poluvremenu, Jurić ga je zamenio posle samo 13 minuta provedenih na terenu.

Srbin nikako nije mogao da „svari“ takav potez trenera; pri samom izlasku sa terena ušao je u verbalnu raspravu sa Jurićem, a veći konflikt sprečili su ostali igrači i treneri na klupi Torina.

Od tog momenta, Radonjić je zaigrao neuporedivo bolje; Jurić mu ništa nije zamerio na ispadu, naprotiv, već od narednog kola i gostovanja Lećeu, uvrstio ga je u startnu postavu, što se ispostavilo kao odličan potez.

U poslednjem kolu, na terenu Sasuola, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde nije postigao gol,  pogodio je prečku, došao do egzekucije ali je kasnije ustanovljeno da je bio ofsajd.

Predstavljao je konstantnu pretnju po rivala što je i sam Jurić akcentovao posle utakmice.

– Radonjić nije imao sreće, ali je igrao dobro. Napadao, branio se, malo mu je nedostajalo da postigne gol. Veoma sam srećan. Odreagovao je dobro na šok-terapiju u meču sa Juventusom. Vidim da je željan dokazivanja – poručio je Jurić posle utakmice sa Sasuolom.

Ipak, hrvatski stručnjak napustio je teren nezadovoljan činjenicom da njegovi puleni nisu pobedili.

– Nisam zadovoljan rezultatom, moje ekipa je zaslužila pobedu. Stvarali smo šanse, ali nismo bili efikasni. U prvih pola sata je trebalo da damo barem dva gola, umesto toga smo primili gol i otišli u rezultatski minus. Nije lako u tom trenutku da se reaguje, ali uspeli smo, oporavili smo se protiv kvalitetnog tima – naznačio je dokazani stručnjak.

– Želeli smo da pobedimo. Šteta zbog rezultata. Dominirali smo u tih pola sata i izgubili dva boda. Momci rade ono što tražim na treningu, dobro igramo i verujem da možemo da nanižemo nekoliko pobeda u prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari