Vaterpolisti Srbije nemoćni protiv Mađarske 1Foto: STARSPORT

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su poraženi od Mađarske u drugom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu u Splitu 7:16 (2:3, 0:4, 2:4, 3:5). Preostaje im još utakmica sa Slovenijom prekosutra tačno u podne, ali će kao verovatno drugi u grupi morati da igraju i meč osmine finala, dok će Mađari direktno u četvrtfinale.

Možda najteži poraz na velikim takmičenjima, bio je nekako „višen“ od samog početka. Mađari su igrali disciplinovano, čekajući priliku da doture loptu centru, ili drugom igraču koji bi uplivao. I koristili igrača više. Srbija je igrala solidno u odbrani, ali su Mađari visokim presingom napravili veliki problem u napadu. Uglavnom se sve svodilo na šuteve iz daljine, a nisu izabranici Ratka Rudića imali ni sreće jer je u nekoliko navrata pogođen okvir gola.

U prvoj četvrtini su se vaerpolisti Srbije još kako tako držali, ali je u drugoj došlo do potpunog potopa. Napad je ostao sterilan, ali je popustila i odbrana i Mađari su to surovo kažnjavali i došli do ogromne prednosti (2:7). Delovalo je da su vaterpolisti Srbije meč izgubili na fizičkom planu, nisu u oba smera mogli da se nose sa rivalima.

Bili su nekako „prelaki“ i „premeki“, a kad je protivnik stvorio veliku prednost pali su i na psihološkom i voljnom planu. Promašivani su ziceri, a primani laki golovi iz kontranapada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari