Vaterpolisti Srbije složni: Nokautirani smo, voljni momenat ne sme da se dovodi u pitanje 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ne pamti se lošije izdanje vaterpolista Srbije u odnosu na partiju koju su pružili protiv Mađarske u drugom kolu Evrpskog prvenstva u Splitu. Debakl u vodu rezultata 16:7 oslikava nemoć pulena Dejana Savića.

Dan nakon otrežnjujućeg poraza koji negde pokazuje i da kvalitativno „delfini“ više nisu među najboljim svetskim reprezentacijama, vaterpolisti Srbije delovali su samokritično.

Kako i ne bi kada protiv Mađarske 11 minuta nisu postigli gol; kada im je napad bio šatimovan, odbrana porozna a kontranapad rivala tako produktivan kao da su naše severne komšije trčale dok su Dušan Mandić i saigrači plivali.

„Nokautirani smo, bili smo loši. Sve se videlo, nema tu mnogo toga da se kaže kad se odigra kako smo odigrali. Znam da možemo da se podignemo, možda i moramo kroz ovakav put da prođemo. Verujem da ćemo se mentalno podići za osminu finala“, iskren je Strahinja Rašović, jedan od najboljih strelaca reprezentacije Srbije koji je protiv Mađarske bio izuzetno loš.

U odsustvu Nikole Jakšića, Sava Ranđelović i Radomir Drašović ostali su jedini iskusniji bekovi koji trpe velike napore u odbrani na protivničkim centrima.

„Moramo što pre da zaboravimo ovaj poraz, ne sme da nas poremeti. Glava gore, nije smak sveta, ali moramo početi da izvlačimo pouke. Ne sme ovo da nam se dešava“, istakao je iskusni vaterpolista koji klupsku karijeru, poslednjih godina, upravo gradi u Mađarskoj.

Dimitrije Rističević je na Evropskom prvenstvu u Splitu dobio priliku da bude startni golman. Iako je imao nekoliko dobrih intervencija, utisak je da je bio nesiguran, pogotovo kod udaraca na njegovu bližu stativu.

„Imamo vremena da se popravimo do osmine finala, ali ne raduje me što nismo bili agresivni. Voljni momenat je bio sporan, a ne bi smoe da bude.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari