Potapanje Malte s pola snage: Srbija već u sredu protiv Francuske, a pobednik u petak sa Mađarskom u četvrtfinalu 1Foto: BETAPHOTO/HINA/ Daniel KASAP

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije je s potpunim uspehom obavila prvi deo posla na 36. evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Pobedila je na zagrebačkom plivalištu i u trećem kolu u takmičenju po grupama.

Malta, autsajder koji redovno učestvuje od svog debija u olimpijskoj 2016. na zimskom šampionatu u Beogradskoj areni, preslišana je s 21:4 (5:0, 6:1, 5:1, 5:2).

Njen selektor je 34-godišnji Crnogorac Milan Ćirović. Među najboljim igračima je 16-godišnji Džejden Kutajar, strelac jedinog malteškog gola u prvom poluvremenu, koji je od jeseni 2021. u Partizanu.

U našem timu najefikasniji je bio Milojević s četiri pogotka. Po tri su dali Rašović, Ranđelović, Radulović i N. Jakšić.

Srbija je i pre poslednjeg kola bila obezbedila prvo mesto i znalo se da će se u osmini finala sastati s Francuskom.

Susret je već u sredu, 10. januara. Počinje u 18.30 časova.

Pobednik u petak, 12. januara, u 15 časova, takođe u Zagrebu, igra u četvrtfinalu protiv Mađarske, koja je, s obziriom na to da je kao svetski prvak iz Fukuoke prošle godine obezbedila olimpijsku vizu za Pariz ovog leta, došla s podmlađenim sastavom.

Francuzi su dužnici dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona.

Pre dve godine, na Evropskom prvenstvu u Splitu, iznenadili su Srbiju s 10:9 upravo u borbi za odlazak među osam najboljih.

U poslednjem kolu u našoj grupi Nemačka je pobedila Izrael sa 14:8 i igraće u osmini finala u sredu protiv Crne Gore. Ko tu bude uspešniji, ide u četvrtfinalu na Italiju.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari