Važno je ostati "čitav" za Radnik 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Da mogu, fudbaleri i struka Partizana najradije bi odustali od jučerašnjeg puta u Roterdam i večerašnjeg revanša osmine finala Lige konferencije, jer su tok i ishod beogradskog meča (2:5) pokazali da je Fejenord nepremostiva prepreka za tim čiji su dugo ostajanje u Evropi i eliminacija više jakih rivala iz respektabilnih nacionalnih prvenstava sami po sebi ozbiljno probijanje timskih limita.

A u Superligi im gori pod nogama, pa im je bitnije kako će u ponedeljak proći protiv Radnika u Sudrulici.

Kako to nije izvodljivo onda im ostaje da smisle kako će da prežive 90 minuta na „De Kajpu“, odnosno izbegnu još jedan težak poraz od bržeg, jačeg i tehničko-taktički potkovanijeg domaćina i tako sačuvaju psihu i samopouzdanje, već dobro uzdrmane rezultatskim stradanjem protiv holandske ekipe,  izgubljenim derbijem protiv Crvene zvezde pre i remijem sa Napretkom posle toga.

Ne iscrpe glavne pojedince i izbegnu povrede, jer ionako imaju probleme sa zdravljem prvotimaca.

Igor Vujačić nije štoper koji „lasom“ hvata napadače, ali je standardni član zadnje linije i zato njegovi parni žurni kartoni jesu remećenje defanzive, bez obzira što Nemanja Miletić i Bojan Ostojić imaju dovoljno i iskustva i staža u Partizanu da preuzmu njegovu ulogu.

Pre samo 18 leta rođeni Marko Milovanović tek treba talenat da pretoči u seniorsku karijeru, ipak njegovo zaražavanje korona virusom i ostanak u Beogradu sveli su konkurenciju neprikosnovenom centarforu Rikardu Gomešu na golobradog Sameda Baždara. I, najbitnije od svega, povreda Bibrasa Natha posle prvog Partizanovog gola u prošlih 90 minuta sa Fejenordom su bukvalno osakatili manevar tima Aleksandra Stanojevića.

Makar ne bio uvek na nivou svog renomea i primanja u Partizanu, izostanak neoporavljenog Izraelca, tj. njegovih dodavanja i aistencija, u odsustvu teže povređenog Danila Pantića, organizaciju ofanzivnog dela igre staviće na teret Lazaru Pavloviću, moguće njegovom imenjaku Markoviću, kom je prirodnija pozicija na krilnoj poziicji, eventualno Milošu Jojiću, češće korišćenom u tandemu sa konstantno rabljenim defanzivnim igračem sredine terena Sašom Zdjelarom.

Gomeš je zbog isključenja protiv Sparte, u prethodnoj rundi, imao vanrednu priliku da se odmori od konstantnih napora, ali pitanje je hoće li i koliko ga trener Aleksandar Stanojević prištedeti za pomenuto gostovanje na jugu Srbije.

Isto važi i za pomenutog Zdjelara, koji nikako da dobije ispomoć od vraćenog internacionalca Ljubormira Fejse (još povređen), dok alternativni defanzivni vezista Marko Jevtović, za sada, uglavnom koristi kao adut sa klupe.

Valja naći balans između želje da se ne doživi rezultatski fijasko, makar Fejenordu bio važniji derbi sa Ajaksom ovog vikenda, i potrebe da se prištede aduti za Radnik, na čijem kontu ove sezone stoje pobeda i remi u duelima sa Crvenom zvezdom.

Lutovac: Sve je moguće

– Bez obzira na rezultat prve utakmice, imamo dužnost prema klubu, navijačima i sebi da damo sve od sebe i pobedimo. To nam je cilj. U fudbalu je sve moguće, sigurno ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Znamo da nas čeka krcat stadion. Videli smo da su Holanđani kvalitetna ekipa, igraju veoma dobro. Znamo šta su naše šanse, idemo da probamo da napravimo što bolji rezultat – misli potencijalni starter u revanšu, koji može da bude korišćen na sredini terena, ali i u dubokoj defanzivi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari