Vazura o Nemanji Joviću: Imao je platu 10.000 evra a rešio je da tuži klub, kao kada bih tužio oca i majku 1foto:Starsport

Ne samo što je rezultatski imao razočaravajuću sezonu u kojoj je zauzeo istorijski loše četvrto mesto već je Partizan, možda i konstantno, u kadrovskim problemima, protkanim finansijskom nesloventnošću.

U odnosu na mnogoe prvotimce, koji se neretko opredeljuju da klubu opraštaju dugovanja, Nemanja Jović je nedavno rešio da svoja potraživanja naplati putem tužbe, što je istovremeno razgnevilo i razočaralo rukovodeće ljude u Partizanu.

Ne samo zbog poteza fudbalera, već i medija koji su delovali da su naklonjeniji fudbaleru nego li klubu, Miloš Vazura izgledao je danas vrlo razočarano, na početku priprema crno-belih za novu sezonu.

– Ne znam šta se dešava sa igračem, nije se javio. Jović je imao 10.000 evra platu, krenuo je sa 1.000, pa 3.000, 6.000, kao i svaki mladi igrač. Imao je dug, podneo je zahtev za raskid, mi smo predali slučaj advokatima i sada čekamo. To je isto kao da se ja jedan dan probudim i krenem da tužim oca i majku koji su me naučili da jedem, pričam, hodam – ilustrativan je Miloš Vazura.

Generalni direktor smatra da Partizan, u odnosu prema mladim igračima iz svoje škole, treba da dobije veću podršku od strane medija.

– Kada su u pitanju mladi igrači, Partizan treba da dobije veću podršku. To zaslužuje i ova uprava i mi. I Vlahović i Lukić i Pavlović, Milenkvoić, Živković, svi su oni mogli da tuže klub pa se drugačije završilo… Nije normalno i ne očekujem od medija da daju podršku u takvim postupcima. Nije normalno ponašanje igrača, niko nije znao da postoji problem. Otkrićemo sve druge detalje, ali ćemo najpre da sačekamo ročište.

Osim Traorea, Vazura je otkrio da će klub u skorije vreme raskinuti saradnju sa još nekim fudbalerima.

– Planiramo još raskida ugovora. Zahvalili smo se Traoreu na saradnji. Trener ima druge planove. Moramo da se oslobodimo nekih igrača, verovatno ćemo i sa Andradeom da raskinemo. Na putu smo, pričali smo sa njegovim menadžerom. Ostali su tu. Čekamo Vujačića, Saničanina i Dijabatea da se vrate sa reprezentativnih okupljanja.

Poslednjih dana se pisalo i o eventualnoj prodaji Rikarda Gomeša, koji ima ponude iz Katara.

– Rikardo nema zvaničnu ponudu. Sve je na nivou razgovora. Njegova je želja da ostane, ali nekad ne možemo da se borimo sa zemljama kao što je Katar.

Konkurencija među golmanima uskoro bi trebalo da bude veća dolaskom Aleksandra Jovanovića, nekadašnjeg čuvara mreže niškog Radničkog, koji godinama unazad brani u inostranstvu.

– Prelazni rok je živa stvar. Svesni smo kako smo završili sezonu, da je jedna od lošijih u istoriji, da smo bili četvrti, što je nedopustivo za Partizan. Očigledno je nešto falilo timu… Blizu smo da završimo golmana. cilj nam je da dovedemo pet ili šest igrača. Nakon ovog obraćanja idemo da radimo na dolasku četvrtog pojačanja. Teško je kupovati igrača u julu, a kamoli sada u junu. Svi igrači čekaju ponude.

Uprkos lošim rezultatima, kao i odnosima sa pojedincima iz svoje škole fudbala, Vazura ističe da će i u narednoj sezoni klub forsirati mlade igrače.

– Moramo da forsiramo te mlade igrače. I forsiramo. Mi smo jedini tim koji prodaje u poslednjih pet godina, evo sad je i TSC prodao. Pre toga, ne znam da je neko – obrazložio je Vazura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari