Veče u znaku Šeka 1Foto: wikipedia

Sve utakmice u noći između četvrtka i petka ostale su u senci divnog i dirljivog događaja u Majamiju.

Čak i trijumf LA Klipersa nad San Antonijom (106:101) nije zaslužio više od jednog reda, s obzirom da je na poluvremenu duela na Floridi između Hita i LA Lejkersa (115:107) upriličena ceremonija u čast čuvenog Šekila O Nila.

Naime, čelnici Majamija, na čelu sa Petom Rajlijem, generalnim menadžerom, odlučili su da “penzionišu” dres sa brojem 32 koji je pripadao popularnom Šeku u periodu od 2004. do 2008. obeleženim prvom titulom u istoriji franšize osvojenom 2006.

Pri dolasku na Floridu, tačnije povratku, s obzirom da je kao ruki izabran i prve četiri godine proveo u redovima Orlanda (1992-1996) O Nil je Majamiju doneo šampionski pelcer budući da je sa Lejkersima u tri navrata bio najbolji u NBA. Na samoj ceremoniji, emotivno dirnut, svestan da potez Peta Rajlija ima posebnu težinu, jer u Majamiju generalno nije igrao kao prethodno u Lejkersima, O Nil je na samoj ceremoniji ispričao jednu anegdotu koja je najbolje ilustrovala karakter Rajlija, koji je u periodu Šekovog igranja za Majami bio trener franšize.

– Rajli, da nije tebe ništa ne bih postigao. Gurao si nas napred, gurao i stalno gurao. Imali smo “ludu” ekipu. Sećam se kada samo došao kod tebe i rekao ti: “Pet, momci imaju žurku na plaži a ti si zakazao trening za 10 ujutro. Možeš li da ga pomeriš na 12?”. On je to uradio, a mi smo otišli na to gostovanje i pobedili. Znaš šta Pet, mnogi ljudi misle da ti i ja imamo probleme, ali mi ih uopšte nemamo, Volim te i poštujem – otklonio je Šek i poslednje nedoumice u vezi sa njegovim odnosom sa čuvenim trenerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari