"Večiti" na svom terenu 1Foto: STARSPORT

Partizan će na svom terenu dočekati subotički Spartak, a Zvezda na „Rajku Mitiću“ šabačku Mačvu, odredio je žreb za osminu finala fudbalskog Kupa Srbije.

Vojvodina će u Novom Sadu ugostiti beogradski Sinđelić, a vrlo zanimljiv duel očekuje se između Teleoptika i Čukaričkog.

Utakmice osmine finala Kupa Srbije igraće se 23. oktobra, s tim što će Partizan i Crvena zvezda zbog evropskih obaveza svoje duele odigrati u drugim terminima. Crno-beli će 24. oktobra dočekati u Beogradu Mančester junajted, u 3. kolu Lige Evrope, dok će crveno-beli dva dana ranije igrati u Londonu meč 3. kola Lige šampiona protiv Totenhema.

Četvrtfinale je na programu 18. marta 2020. dok su dueli polufinala zakazani za 8. april i 6. maj naredne godine. Finalna utakmica igraće se 24. maja.

Partizan je najuspešniji tim u Kupu Srbije, čije je prvo izdanje bilo u sezoni 2006/2007. Iako je Zvezda bila prvi pobednik, crno-beli su do sada osvojili sedam trofeja (četiri zaredom, pet uzastopnih finala), crveno-beli su tri puta pobeđivali, a po jedan trofej imaju Jagodina, Vojvodina i Čukarički.

Parovi osmine finala

OFK Beograd – Radnik

Mladost Lučani – TSC

Radnički Niš – Bačka

Inđija – Proleter

Partizan – Spartak

Crvena zvezda – Mačva

Vojvodina – Sinđelić

Teleoptik – Čukarički

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari