Veleslalom otkazan zbog pravog proleća u Kranjskoj gori: Odermat neće dostići Stenmarka u ovoj sezoni 1Foto: EPA-EFE/Stian Lysberg Solum

U finišu Svetskog kupa u alpskom skijanju bilo je predviđeno da se za vikend održe dve trke za muškarce na 63. Vitranc kupu u Kranjskoj gori.

Zbog pravog prolećnog vremena s temperaturom od 11 stepeni Celzijusa sneg se u slovenačkom skijalištu topi, pri dnu staze gotovo da ga i nema, pa je veleslalom otkazan, a u siubotu će se voziti samo slalom.

Otkazivanje veleslaloma ne ide naruku švajcarskom smučaru Marku Odermatu, koji je potpunu prevlast u toj disciplini dokazao sa svih devet pobeda ove sezone, a s 12. uzastopnih računajući i tri poslednje trke u prošloj.

U jednoj disciplini najdominantniji svih vremena je proslavljeni švedski skijaš Ingemar Stenmark sa 14 pobeda uzastopce u slalomu (1978-79).

Odermat je mogao da mu se u Kranjskoj gori primakne, a da se poravna s njim 16. marta na poslednjoj trci sezone u Zalbahu u Austriji.

Odermat je već zaslužio Veliki kristalni globus za najboljeg u skijaškoj godini, koji mu je pripao i u prethodne dve.

Računajući i superveleslalom i spust, austrijski skijaš je postigao 13 pobeda. Rekord deli sa Stenmarkom (1979) i Austrijancima Hermanom Majerom (2001) i Marcelom Hiršerom (2018).

U Zalbahu može da ih nadmaši.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari