Veliki hendikep Makabija: Na Partizan bez drugog najboljeg strelca Evrolige (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Košarkaši Partizana imaće na startu Evrolige nešto jednostavniji posao u Tel Avivu.

Crno-beli novoj takmičarskoj godini pristupaju veoma ambiciozno, pogotovo u Evroligi. Već na startu, 5. oktobra imaće izuzetno zahtevno gostovanje Makabiju (20.05), koji je, recimo, prošle takmičarske godine izgubio samo tri utakmice kod kuće.

Izabranike Željka Obradovića očekuje nešto jednostavniji zadatak, s obzirom na to da za Ponos Izraela neće nastupiti jedan od najboljih igrača.

Vejd Baldvin ima problema sa leđima koji ga prate već izvesno vreme. Zbog istih je morao da propusti poslednje pripremene mečeve kao i finale Liga kupa Izraela. Amerikanac je, uz zemljaka Lorenca Brauna sigurno najbolji košarkaš Makabija, a prethodna mu je, možda i bila najbolja sezona u karijeri.

U Evroligi je bio drugi najbolji strelac regularnog dela sa prosekom od 16,7 poena po meču. Bolji od njega bio je samo Saša Vezenkov iz Olimpijakosa. U plej-ofu je beležio još bolje partija tako da je sezonu u najelitnijoj konkurenciji okončao sa prosekom od 17,2 poena 5,1 asistencijom i 3,8 skokova.

Baldvin je umeo da zablista u duelima sa večitim srpskim rivalima. Takođe, Oded Kataš, trener Makabija, ove sezone bi, kao i prethodne, trebalo da omogući veliku slobodu u igri Baldvinu koji je bio jedan od razloga poraza u finalu Liga kupa od Hapoel Jerusalima koji sa klupe predvodi Aleksandar Džikić (79:71).

Prvobitno je predviđano da će njegovo odsustavo sa terena biti oko dve nedelje, najviše mesec dana. U Izraelu su odmah počele spekulacije o tome ko bi mogao privremeno da ga odmeni, a među kandidatima su čak i Kori Higins, Klemen Prepelič, Kobi Simons…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari