"Veliki profesionalni izazov...": Oglasio se novi košarkaški kineski car Saša Đorđević 1EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS

Srpski stručnjak potvrdio selektorski angažman u Kini.

Ubrzo posle Tviter objave čuvenog košarkaškog agenta Miodraga Miška Ražnatovića o novom poslovnom angažmanu Aleksandra Saše Đorđevića, istim putem, stigla je i prva zvanična izjava čoveka koji će ubuduće odgovarati za igru i rezultate A selekcije države sa najviše stanovnika na svetu.

„Velika je čast biti šef stručnog štaba kineske reprezentacije. Ovo je veliki profesionalni izazov koji prihvatam sa najvišim nivoom entuzijazma. Istovremeno osećam veliku skromnost i odgovornost. Mnogo posla je pred nama i pokušaćemo da dostignemo najviše moguće ciljeve“, tvitovao je jedan od najboljih košarkaša Srbije svih vremena.

Kina trenutno na rang-listi FIBA zauzima 27. mesto i bori se mesto na Svetskom prvenstvu 2023. godine, a njen novi selektor dolazi na klupu kao osvajač (po jedne) srebrne medalje sa nacionalnim timom Srbije na Olimpijskim igrama, Mundobasketu i šampionatu Evrope.

Odnosno, finom karijerom klupskog trenera, građene u milanskoj Olimpiji, Benetonu, Panatinaikosu, Virtusu i Fenerbahčeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari