Veliki rival, veliki izazov 1Foto: Starsport

Košarkaši Mega Leksa danas dočekuju lidera regionalnog takmičenja i do sada neporaženu Crvenu zvezdu, a trener Dejan Milojević na ovom meču zbog povrede ruke neće moći da računa na Marka Tejića kao ni na Nikolu Rebića i Ognjena Čarapića.

Milojević ističe da je njegovoj ekipi najbitnije da se protiv evroligaša predstavi u što boljem svetlu.

– Igramo protiv najbolje ekipe ABA lige koja igra sjajno i u Evropi i apsolutni su favoriti. Mi se nalazimo u usponu forme i želimo da odigramo kvalitetan meč, najavio je Milojević.

Za crveno-bele nema predaha, nakon velike pobede u Kaunasu usledio je dug put kući, u Beogradu su bili tek oko 14 časova u subotu. Trener crveno-belih Dejan Radonjić ističe da ih dočekuje mlada i talentovana ekipa.

– Imali smo jako naporan povratak iz Kaunasa, praktično smo proveli besanu noć, uz autobus promenili smo dva aviona do Beograda. U ovakvom ritmu utakmica, videćemo kako će se to odraziti na kvalitet igre u predstojećem meču. Ekipa Mega Leksa u svom sada prepoznatljivom sistemu ima nekoliko igrača sa izuzetnim potencijalom, koje čeka velika karijera. Takođe, uz igranje u ABA ligi, ekipa Mege ove sezone igra i međunarodno takmičenje, FIBA LŠ, kroz koje su sigurno napredovali. Očekuje nas interesantna utakmica, kao što je bio čest slučaj kada smo igrali sa ekipom Mege – rekao je Radonjić.

Ognjen Dobrić naglašava da bez obzira na umor ne sme biti ni potcenjivanja, ni opuštanja.

– Nismo imali puno vremena da sredimo utiske nakon utakmice sa Žalgirisom, a očekuje nas dobar meč sa dobrim timom Mege. Jasno je da ćemo morati da odigramo čvrsto, koncentrisano i kvalitetno, kako bi stigli do dobrog rezultata – smatra Dobrić.

Mega Leks i Crvena zvezda mts su ove sezone odigrali dva meča. Oba je dobila Crvena zvezda, prvi u okviru pripremnog perioda u finalu turnira u Vršcu sa 90:84, a drugi u 4. kolu ABA lige kada je u Beogradu slavila sa 96:76.

Ostin u Zvezdi preko FMP-a

Američki centar Ajzea Ostin (23) najavio je svoj dolazak u Crvenu zvezdu, ali će u nastavku sezone nastupati za FMP iz Železnika. Bivši košarkaš Univerziteta Bejlor na svom Fejsbuk profilu kao dokaz priložio je i ugovor sa klubom. Ostin je nekada bio velika nada koledž košarke, kome su predviđali izlazak na prvu rundu NBA drafta 2014, ali je zbog bolesti (Marfanov sindrom) morao da se povuče. Marfanov sindrom je poremećaj vezivnog tkiva, koji dovodi do promena na očima, kostima i kardiovaskularnom sistemu. Ostin je visok 216 cm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari