Veliki uspeh srpskog tenisera, Međedović se plasirao u glavni žreb Vimbldona 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Sjajne vesti stigle su iz Londona! Hamad Međedović plasirao se u glavni žreb na Vimbldonu, pobedom protiv domaćeg tenisera Bilija Herisa sa ubedljivih – 6:4, 7:6, 6:4.

Veliki je uspeh napravio devetnaestogodišnji teniser iz Novog Pazara. On je ove sezone prvi put u karijeri zaigrao na grend slemu i to na Rolan Garosu. U Parizu je ispao u prvom kolu, međutim, uspeo je da veže dva učešća na najvećim svetskim turnirima.

Međedović je danas eliminisao domaćeg tenisera u poslednjem kolu kvalifikacija za plasman u glavni žreb na Vimbldonu.

Srpski teniser je sa ubedljivih 6:4, 7:6, 6:4 eliminisao Bilija Herisa i time napravio izuzetan rezultat.

Saradnja sa Viktorom Troickim očigledno prija Međedoviću koji je kroz kvalifikacije protutnjao, izgubivši samo jedan set na putu do glavnog žreba.

Napravio je Međedović odličnu uvertiru za start Vimbldona 3. jula. Ne samo što je vezao tri pobede u kvalifikacijama, već je prethodno dva puta pobedio na čelindžeru u Velikoj Britaniji koji je prethodio kvalifikacijama za plasman u glavni žreb najvećeg turnira na svetu.

Obećavajuće deluje i to što je do trijumfa nad Herisom došao uzdajući se u servis, koji je na travi neobično bitan. Uspeo je da napravi čak 13 asova; indikativno je osvojio 90 odsto poena na svoj prvi servis i obećavajućih 60 odsto na drugi servis.

Međedović je delovao i veoma sigurno prilikom izlazaka na mrežu, služila ga je servis-volej igra u koju bi mogao da se uzda već na startu Vimbldona.

Najveći turnir na svetu počinje već u ponedeljak i trajaće do 16. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari