Veliko trenersko ime u ABA ligi: Simone Pjaniđani preuzeo Cedevita Olimpiju 1foto:Starsport

Predviđanja su se obistinila; Cedevita Olimpija će od naredne sezone na klupi imati proverenog italijanskog stručnjaka koji se proslavio vodeći Sijenu.

Jurica Golemac je tiho otišao krajem sezone; Miro Alilović ga je sasvim korektno odmenio, uspevši i da sa Cedevita Olimpijom osvojio prvenstvo Slovenije.

Ipak, 46-godišnji stručnjak neće nastaviti mandat na mestu šefa struke najboljeg slovenačkog tima, s obzirom na to da su se obistinila predviđanja još od momenta kada je pozicija Golemca bila upitna.

Uprava Ljubljančana, na čelu sa novim sportskim direktorom Vladom Ilievskim, postigla je dogovor sa Simoneom Pjaniđanijem, koji će od naredne sezone predvoditi ekipu.

U pitanju je proslavljeni italijanski stručnjak, koji je, pre svega, uspešno vodio Sijenu, ne tako davno, ubedljivo najbolji klub na Apeninskom poluostrvu.

Pjaniđani je sa Sijenom bio pet puta prvak Italije, a isti rezultat napravio je i sa Milanom 2018. godine.

Dokazivao se i u Fenerbahčeu, odnosno Hapoelu iz Jerusalima sa kojim je bio šampion Izraela.

Dugo je bio i selektor italije, dok je poslednji trenerski angažman imao u Kini (Peking Daks).

– Drago mi je što sam prešao u Cedevitu Olimpiju. Ljubljanu poznajem iz vremena kada sam ovde gostovao u Evroligi i bio na Evrobasketu 2013. Hala Stožice je prelepa. Upoznao sam sve članove organizacije u Cedeviti Olimpiji i radujem se radu u predstojećoj sezoni. Prvi utisci su izuzetni, jer u klubu ima mnogo ljudi koji su dugi niz godina vezani za košarku, a već sam čuo dobre stvari o klubu. Osećanja su jako dobra – naveo je Pjaniđani koji je sa Sijenom dva puta igrao i na Fajnal-foru Evrolige.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari