"Verovali smo da smo kraljevi, sada vidimo da smo prosjaci": Španski AS burno dočekao eliminaciju Crvene furije 1EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Poznati sportski dnevnik oštro kritikovao nastup ekipe Luisa Enrikea na Mundijalu u Kataru.

„Španija poginula baš kao u Rusiji“, glasi naslov novinskog izveštaja, kojim se aludira na ispdanje u istoj fazi poslednjeg SP, takođe na penale.

S tim što je višestrukom prvaku Evrope tada glave došla domaća selekcija, a ove večeri ju je posle produžetaka i udaraca sa 11 metara posramio mali, ali veliki Maroko (0:0, 0:0, 0:3).

“Zbogom Svetskom prvenstvu. Baš kao i pre četiri godine, imamo isti osećaj udaranja u zid. Španija je izgubila od Maroka i napušta Katar s jednom jedinom pobjedom (7:0 protiv Kostarike) zbog koje smo verovali da smo kraljevi.

Sada vidimo da smo prosjaci. „Rezultat mi nije važan“, rekao je Luis Enrike pre ove utakmice. Ta fraza sada zvuči kao epitaf. Španija je igrala jako loše i ispala je od Maroka, kojem je ovo četvrtfinale najveći rezultat u istoriji. Na Španiji je sada da dobro razmisli što dalje“, piše novinar AS-a.

Konkurentska Marka je na početku priče o još jednom mundijalskoj blamaži nekadašnjeg šampiona sveta konstatovala „Noćna mora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari