Verujte Pobedniku, a ne Spajiću: Kako je snaga “Duha koji lebdi nad Marakanom” ugušila slobodu mišljenja u Crvenoj zvezdi 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji su pojedini fudbaleri Crvene zvezde prokomentarisali ubedljiv poraz od Intera u Ligi šampiona (4:0).

Nije doduše jasno da li je iz Vučića tokom jednog od brojnih obraćanja javnosti proradio ljubitelj sporta, prosečni nezadovoljni navijač Crvene zvezde ili “Duh koji lebdi nad Marakanom”, kako ga je svojevremeno opisao generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, tek predsednik države je bio prilično ogorčen.

– Što se tiče pobeda i poraza, sramota me je da o tome govorim. Sramota me je i kada Zvezdini igrači, kada izgube 4:0 kažu da nisu fascinirani onima koji su pobedili 4:0. To mi je ličilo na ovo kada izgubite od nekoga 10 ili 15 puta i više od toga, pa niste fascinirani onim koji vas je toliko puta pobedio. Gubitnička filozofija, a ja sam vam već rekao, verujte pobedniku – istakao je Vučić prilikom otvaranja obilaznice oko Gornjeg Milanovca.

I dok je Vučić “obilazio” u predavanju, ispostaviće se, jednom fudbaleru voljenog kluba, ne spomenušvi konkretno na koga misli, kao glavni krivac osetio se prozvanim Uroš Spajić. Kapiten Crvene zvezde se vrlo brzo oglasio na Instagramu sa željom da objasni šta je precizno želeo da kaže u Milanu. Mada, ruku na srce, nije ni izjavio “da nije fasciniran timom koji je dao četiri gola njegovom klubu”.

S obzirom na to da se zna ko drži monopol na objašnjenja svega i svačega, pa i sirotog nam fudbala, Uroš pred predsednikom Nejaki, napravio je prvi pogrešan klizeći start u prazno.
Defanzivac crveno-belih kao da je zaboravio da u javnim nastupima ne bi trebalo da se odgovara bližnjima: saigračima, treneru ili čelniku kluba, a kamoli, gle neiskustva najiskusnijeg, “Duhu koji lebdi nad Marakanom”.

Verujte Pobedniku, a ne Spajiću: Kako je snaga “Duha koji lebdi nad Marakanom” ugušila slobodu mišljenja u Crvenoj zvezdi 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Da li se Spajić sam brzo opasuljio, pa je neprozvan imenom i prezimenom odlučio svojom voljom da još brže povuče pisanje javnog opravdanja? Ili je to učinio po savetu nekoga mudrijeg, obično nekog “odozgo” bliskijem “Duhu”, druga je jednačina sa više nepoznatih u ovom naizgled benignom problemu.

Bilo kako bilo, najiskusniji fudbaler Crvene zvezde je jednim potezom na tastaturi ili mobilnom telefonu, otvorio novu stranu stare priče. Poznat po beskompromisnosti na terenu, Spajić je neretko i britkim jezikom uspevao da zagolica pažnju javnosti.

Proletos je prozivao fudbalere Partizana zbog “valjanja po terenu” na večitom derbiju, a umeo je letos i da očita lekciju kritičarima, pošto je prvak Srbije izborio plasman u Ligu šampiona njegovim efektnim pogotkom protiv norveškog Bode Glimta.

Samo, ovoga puta Spajić je udario “u nekošeno”, tamo gde je najklizavije, pogotovo u kopačkama sa neadekvatnim kramponima. Izlaganje kapitena Zvezde na Instagramu zato je arhivirano kao ekološko-verbalni akcident, izlivanje stava bez pokrića čak i kada si u pravu. Jer, rezultat je izvestan kada “uklizavaš” nekome koga ne vidiš, pogotovo ako te taj Duh štiti.

Zato verujte Pobedniku, a ne Spajiću. On je svoje pogazio, obrisao… I u tom grmu čuči kapitulacija srpskog velikaša koji svakodnevno egzistira pod teškim teretom Duha koji lebdi nad Marakanom…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari