Veslanje: Državno prvenstvo odloženo za nekoliko dana 1

Državni šampionat u malim čamcima za seniore i juniore odložen je za sredinu naredne nedelje, zbog najavljenih loših vremenskih prilika, potvrđeno je danas portalu Podunavlje.info u Veslačkom klubu Smederevo.

Prvenstvo države trebalo je da se održi predstojećeg vikenda na Adi Ciganliji. Boje VK Smederevo na ovom takmičenju braniće Aleksandar Filipović u seniorskom skifu i trojica juniora, takođe u skifu, Marko Torbica, Lazar Ristić i Miroslav Jovanović.

Dan posle državnog prvenstva održaće se i prva regata Kupa Srbije. Veslački klub Smederevo na ovom takmičenju imaće 10 posada.

Lazar Ristić i Marko Torbica veslaće u juniorskom dubl skulu. U kadetskom skifu veslaće Miroslav Jovanović i Vuk Marković, a u dvojcu bez kormilara nastupiće Andrija Jevtić i Nikola Soldatović. Smederevci će u kadetskoj konkurenciji imati i četverac bez kormilara (Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović) i dva dubl skula u kojima će veslati, Veljko Vukašinović i Todor Marković kao i Luka Vasić i Vukašin Rajić.

Božidar Kovačević biće predstavnik VK Smederevo u pionirskom skifu. U pionirskom četverac skulu nastupiće Vuk Simić, Matija Bančov, Lazar Stojković i Luka Božilović.

Do što boljeg plasmana pokušaće da dođu i dva četverac skula u konkurenciji pionirki. Teodora Stevanovska, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Maša Vasić veslaće u prvom, a u drugom će nastupiti Nevena Stevanović, Jelena Vukelić, Tara Lazić i Ana Soldatović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari