Vesnić ponovo na brdskim trkama, voziće šampionat Evrope u Ilirskoj Bistrici 1Foto: Promo

Automobilista Milovan Mikica Vesnić vraća se brdskim trkama i, nakon pauze od deset godina, učestvovaće u trci šampionata Evrope u Ilirskoj Bistrici, u Sloveniji, 3. i 4. septembra.

Na tom takmičenju učestvovaće 214 vozača, a takva konkurencija, poručuju iz Vesnićevog tima, biće podsticaj za užičkog automobilistu koji će voziti „audi RS3 LMS“ i biti jedini predstavnik Srbije.

Šampionat Evrope na brdskim stazama, navodi Vesnić, značajno se izmenio od negovog poslednjeg nastupa, 2012. godine, kada je vozio „opel vektru supertouring“.

„Sadašnja klasifikacija automobila je nova za nas, ali uspeli smo da koliko-toliko prilagodimo automobil koji je, pre svega, namenjen nastupima na kružnim stazama. Ne znam koliko ćemo biti konkurentni sa „audijem“ TCR specifikacije, jer su sa nama u grupi i vozila sa pogonom na četiri točka, što im daje ogromnu prednost, posebno ako bude kiše“, objasnio je Vesnić

Vesnić ponovo na brdskim trkama, voziće šampionat Evrope u Ilirskoj Bistrici 2
Foto: Promo

Njegov tim je, objašnjava, „imao problema u nabavci pneumatika, jer u celoj Evropi nije mogao da pronađe odgovarajuću smešu za brdske trke“.

„Fabrike ne rade, guma nema, ko je nabavio dovoljne količine na početku sezone sada je miran, a mi nismo planirali ovaj nastup“, dodao je poznati automoblista.

„Pripreme automobila i pneumatici sa kojima nastupamo su“, objašnjava,  „trenutni kompromis i prilagođavanje novim uslovima“.

„Biće to, svakako, dobar test i novi izazov, kako za mene kao vozača, tako i za kompletan moj tim, što nam daje novi entuzijazam i želju za uspehom. Daćemo sve od sebe da obradujemo navijače u Srbiji, a očekujemo i veliki broj ljubitelja automobilizma iz naših krajeva pored staze u Ilirskoj Bistrici“, poručio je Vesnić.

Program trke

Program trke čine tri trening vožnje u subotu 3. septembra, a start prvog automobila na prvoj od dve takmičarske vožnje biće sutradan u 8,30 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari