Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Slobodan Krčmarević, objavio je u petak svoj spisak igrača za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, naglasivši da je za njegovu ekipu svaka sledeća utakmica presudna.
– Posle rezultata koje smo ostvarili, za nas je svaka utakmica biti ili ne biti.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Slobodan Krčmarević, objavio je u petak svoj spisak igrača za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, naglasivši da je za njegovu ekipu svaka sledeća utakmica presudna.
– Posle rezultata koje smo ostvarili, za nas je svaka utakmica biti ili ne biti. Moramo ići na pobedu u svakom meču – rekao je Krčmarević pred utakmice sa San Marinom i Letonijom 13, odnosno 17. oktobra. Selekcija Srbije do 21 godine je u prvom kolu igrala nerešeno sa Letonijom, zatim je pobedila do tada neporaženu Belorusiju, ali je potom poražena od vršnjaka iz Mađarske.
Selektor je istakao da mu je glavna briga Slobodan Rajković, koji je prvo rekao da se oporavio od povrede, ali je u Fudbalski savez Srbije došao faks PSV Ajndhovena u kome se navodi da je lekarska komisija holandskog kluba procenila da je on nespreman za utakmicu.
Krčmarević je pozvao sledeće igrače: Golmani: Bojan Šaranov i Nenad Filipović. Odbrana: Nikola Petković, Marko Jovanović, Nebojša Skopljak, Ljuba Baranin, Nenad Tomović, Gojko Kačar i Slobodan Rajković. Sredina: Ivan Radovanović, Vladimir Bogdanović, Nebojša Marinković, Predrag Pavlović, Ljubomir Fejsa, Stefan Babović, Nikola Gulan, Dušan Tadić, Miralem Sulejmani. Napad: Filip Đorđević i Andrija Kaluđerović.
Selektor seniorske fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente, saopštiće u nedelju, 7.oktobra, u hotelu Hajat spisak fudbalera na koje će računati u predstojećim kvalifikacionim utakmicama za EURO 2008, protiv Jermenije i Azerbejdžana. Klemente će se u 14 časova pojaviti pred predstavnicima medija i obelodaniti svoj izbor za odlučujuće mečeve u borbi za plasman na EP u Austriji i Švajcarskoj naredne godine. Baskijski stručnjak ovom prilikom neće moći da računa na usluge kažnjenog Ivice Dragutinovića i povređenog Mladena Krstajića, a neke najave ukazuju na to da će se na spisku naći ime novog prvotimca rimskog Lacija, Aleksandar Kolarov. Gostovanje selekcije Srbije u Jermeniji i duel sa selekcijom domaćina na repertoaru je 13. oktobra, a samo četiri dana kasnije, 17.oktobra, uslediće i susret u Bakuu sa reprezentacijom Azerbejdžana. Pripreme reprezentacija Srbije za ove mečeve počeće u ponedeljak, 8. oktobra, okupljanjem igrača u tradicionalnoj bazi SC Kovilovo, dok će put Jermenije krenuti u četvrtak, 11.oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari