Vesti iz Sevilje koje će obradovati selektora Dragana Stojkovića: Srbija u Nemačku može da otputuje u najjačem sastavu 1Foto: Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs

Delovalo je početkom godine da je reprezentacija Srbije izgubila važnog igrača na Evropskom prvenstvu, međutim proces oporavka Nemanje Gudelja odvija se brže od planiranog.

Iskusni srpski fudbaler doživeo je povredu kolena početkom 2024. U porazu Sevilje od Atletik Bilbaa u Andaluziji (2:0) Nemanja Gudelj povredio se prilikom jednog duela.

Prve prognoze nisu bile pozitivne, sumnjalo se da će posle operacije morati na višemesečnu pauzu, što je moglo da dovede do toga i da propusti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koje počinje u junu.

Samo par dana kasnije, Gudelj je uspešno operisan 10. januara, a uvodna predviđana bila su takva da će pauzirati oko tri meseca.

Ipak, s obzirom na to da vodi zdrav način života i da naročito vodi računa o ishrani, reprezentativac Srbije oporavlja se brže od predviđenog, što je otkrio i trener Sevilje Kike Sančez Flores tokom uvodnog izlaganja posvećenom večerašnjem susretu njegove ekipe sa Rajo Valjekanom u Primeri.

– Gudeljov oporavak teče brzo. Nedostaje nam, trebaju nam igrači koji su lideri na svojoj poziciji i koji komuniciraju sa saigračima na terenu. Nemamo mnogo takvih kao što je Gudelj – naglasio je iskusni stručnjak.

Ova informacija trebalo bi da obraduje i selektora Dragana Stojkovića, koji Gudelja smatra neizostavnim članom startne postave reprezentacije Srbije i sigurno će za njega imati važnu ulogu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari