Vetar nosi avione nad Aradcem 1

Smotrom ekipa na gradskom trgu u Zrenjaninu započelo je takmičenje aviomodelara na Evropskom prvenstvu u vazduhoplovnom modelarstvu.

Na takmičenju učestvuje 250 takmičara iz 30 zemalja a modeli aviona će se puštati na terenu kod Aradca, 4 kilometra udaljeno od Zrenjanina. Smotru je otvorio predsednik Međunarodne federacije vazduhoplovnih sportova Gerhardt Vobeking a učesnike su pozdravili i Labud Bulatović, predsednik VSS, Dane Korica, sekretar SSS i direktor Evropskog prvenstva Nikola Borovac.

– Ovo takmičenje je jedno od najvećih u našoj zemlji i ima veliki značaj za Srbiju, ne samo u sportskom već u turističkom pogledu. Zrenjanin nam je dobar domaćin i organizator – naveo je Labud Bulatović, predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Prošle nedelje na istoj lokaciji, livadi površine od nekoliko hektara kod Aradca, održan je 49. put Svetski kup – „Memorijal Đorđe Žigić“.

– Ovaj teren kod Aradca je izuzetno pogodan za takmičenje vazduhoplovnih modelara u klasama F1 A, B i C kategorija. Ponosni smo što smo domaćini ovog takmičenja i brojnih ekipa koje su stigle u naš grad – navodi Duško Radišiž, pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika.

Pored velikog broja takmičara, organizacioni tim Evropskog prvenstva slobodnoletećih modela čini 95 ljudi, sudija, organizatora, merioca vremena, logistike, volontera. Organizator takmičenja, koje se od 15. do 20. avgusta održava u Aradcu, je Vazduhoplovni savez Srbije a podršku su pružili Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Grad Zrenjanin, Crveni krst, PU Zrenjanin i volonteri Sportskog saveza Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari