(Vice)šampionski obračun 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je u prošlom prvenstvu na dominantan način odbranila prevlast u domaćem fudbalu, mada je Radnički dugo pokušavao da joj to oteža, pa će biti zanimljivo videti ovosezonski odnos snaga ova dva kluba i njihovih manje ili više promenjenih timova.

Počev od subotnjeg derbija 2. kola Linglong tajer Superlige između šampiona i viceprvaka, na terenu većeg i trofejnijeg od njih.

– Igramo derbi, protiv ekipe koja je bila fantastična prethodne sezone. Imali su kontinuitet, ipak, poput mnogih klubova iz Srbije imaju problem da ih je napustio veliki broj kvalitetnih igrača. Došao im je novi trener, strateg kojeg veoma cenim, ali nije mogao da primeni sve zamisli u kratkom periodu. Pratili smo utakmice Radničkog u Evropi i navijali za njih, ali su zbog neuigranosti ispali. Pobeda u prvom kolu nagoveštava da hvataju zamajac i da će se posle ispadanja iz Evrope fokusirati na prvenstvo. Mi ne menjamo našu percepciju i filozofiju i spremamo se maksimalno fokusirani na novi izazov – ceni goste domaćinov trener Vladan Milojević.

Šef učesnika poslednje Lige šampiona i prolećne runde pretprošle runde ostao je u meču sa Helsinkijem bez teško povređenog Branka Jovičića, a zvezdaška javnost se pita ko će u njegovu „kožu“ i kada će novajlije iz ovog prelaznog roka pokazati zašto su potrošene pare na njih.

– Takmičarska forma se dobija kroz takmičarske utakmice. Imamo iskustvo sa gustim rasporedom i velikim brojem značajnih utakmica. Moramo da bacimo u vatru i rovite igrače jer nemamo drugi način da dostignu formu. Smatram da ne može ni jedan trening da zameni utakmicu. Letnja pojačanja su dovedena jer imaju kvalitet. Žander se već predstavio publici, Kanjas ima iskustvo iz Primere i PAOK-a, odličan je igrač, tu je Tomane, ostvario je mnogo u portugalskom fudbalu, Krstović je veoma talentovan… Tražim malo strpljenja, jer dolaze iz povreda i možda se neće iz prve pokazati u najboljem svetlu. Pankov je fit, u konkurenciji je, Degenek je spreman, Kanjas takođe… – tvrdi Milojević.

Iz Niša poručuju da će na sve načine probati da pomrse konce, po svim osnovama, jačem od sebe.

– Drago mi je što je Radnički u poslednjih nekoliko godina pokazao kvalitet u svim strukturama, od organizacije do igračkog kadra, pa se zbog toga ova utakmica naziva derbijem. Svesni smo koliko je Zvezda jaka. Oni su u sredu igrali evropsku utakmicu i imali malo odmora, ali imaju veliki fond igrača, tako da će protiv nas sigurno izaći u najboljem mogućem sastavu u ovom trenutku. Mi ćemo dati sve od sebe da mu se žestoko suprotstavimo i ostvarimo povoljan rezultat. Igrači su spremni i ne treba im nikakva specijalna motivacija za ovaj meč – kaže trener Nišlija Simo Krunić.

Oni što su ostali na „Čairu“ gledaće da poprave loš skor sa crveno belima iz takmičarske 2018/2019, kada su dva puta poraženi i jednom odigrali nerešeno, ali i još malo ublaže nedavnu evropsku eliminaciju od skromne Flore iz Estonije. I to bez Melega i Jirke, jer ih je Zvezda ovog leta poslala na pozajmicu u Niš.

Raspored 2. kola

subota

TSC – Mladost 18.00

Mačva – Inđija 20.00

Radnik – Spartak 20.00

Proleter – Voždovac 20.00

Crvena Zvezda – Radnički (N) 20.00

nedelja

Napredak – Vojvodina 20.00

odloženo

Javor Matis – Partizan

Rad – Čukarički

Tabela: Radnički (N) 3, Vojvodina 3. C. zvezda 3, Mladost 3, Spartak 3, TSC 3, Partizan 3, Čukarički 3, Rad 0, Radnik 0, Voždovac 0, Inđija 0, Napredak 0, Mačva 0, Javor 0, Proleter 0.

TSC potencijalno iznenađenje

– Očekujem zanimljivo prvenstvo, ali je najbolje sačekati kraj prelaznog roka. Pregršt je kvalitetnih igrača koji traže inostrani angažman, a i ekipe zbog budžeta vagaju opcije… Mislim da će TSC biti prijatno iznenađenje srpskog fudbala, a verujem da će dobrom fudbalu doprineti i bolji tereni, sređeni uz pomoć Saveza – ceni Zvezdin trener Vladan Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari