(VIDEO) Džeko i Tadić doneli Fenerbahčeu rekord Turske na stadionu "Redžep Tajip Erdogan" 1Foto: EPA-EFE/VINCENT JANNINK

Na krilima dva prepečena fudbalska asa koje je doveo minulog leta Fenerbahče od početka sezone zna samo za pobede.

Postigao ih je 16, a šesnaestu su mu doneli upravo bosanski napadač Edin Džeko (37) i Dušan Tadić (34).

Fenerbahče je izjednačio svoj rekord od osam pobeda na startu domaćeg prvenstva iz 2009 (na kraju vicešampion), pošto je u osmom kolu prešao iz azijskog dela Istanbula u evropski da  s 2:0 savlada Kasimpašu, tim iz istoimenog radničkog naselja turske prestonice.

Džeko je mrežu zatresao u 6. minutu, a Tadić iz penala pred sami poslednji zvižduk sudijske pištaljke u prvom poluvremenu. Budući da je bio strelac i u prošlom kolu, kada je kod kuće preslišan Rize s 5:0, naš as je strelac u dve uzastopne utakmice prvi put posle februara ove godine dok je još bio u Ajaksu.

 

Fenerbahče je još jednom, i četvrti put, uzeo tri boda u gostima bez primljenog gola.

Ostalih osam pobeda su mu iz Evrope. Šest ih je postigao u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a još dve u Ligi. Kad se na to dodaju dve iz završnice prošle sezone (jedna je službenim rezultatom jer nije odigran meč poslednjeg kola s Gazijantepom, koji se povukao iz prvenstva posle razornog zemljotresa u tom delu zemlje, a druga je u finalu kupa protiv gradskog rivala Bašakšehira), u seriji je od 18 pobeda.

Tako je na stadionu „Redžep Tajip Erdogan“ u Kasimpaši, sagrađenom 2005, koji nosi ime po predsedniku Turske, njenom modernom sultanu, jer je on rođen u tom naselju, a i fudbal je trenirao u lokalnom klubu u mlađim danima, postavljen apsolutni rekord turskog fudbala. Nadmašen je Galatasaraj, koji je na putu ka tituli prvaka prošle sezone (na taj lovor njegov ljuti gradski rival čeka deset godina) imao nisku od 14 pobeda (i njemu je knjižen par-forfe protiv Gazijantepa) i još tri u kupu za to vreme.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari