(VIDEO) Hrvatski reprezentativac imao „specijalan tretman“ u Areni: Hezonja pozdravljen ovacijama po završetku meča između Partizana i Reala 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Navijači crno-belih, koji su u petak prisustvovali utakmici 32. kola Evrolige između Partizana i Reala (104:90), ovacijama su ispratili igrača madridskog kluba Marija Hezonju dok je odlazio sa terena.

Hrvatski reprezentativac uzvratio je aplauzom pristalicama crno-belih, a ova „ljubav“ između Hezonje i Grobara traje već desetak godina.

Naime, nakon Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje je održano 2012. u Litvaniji, Hezonja je razgovarao sa tadašnjim trenerom crno-belih Duškom Vujoševićem o prelasku u Partizan.

„Partizan? To mi je najdraži tim od svih ovde, više mi je draži od Cibone. Ta atmosfera, navijači, luda je kuća! A oni su najpoznatiji na Balkanu po svom radu. Bio bi to dobar potez, zašto da ne? Baš me briga šta će ko misliti“, izjavio je tada jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi.

Ipak, zbog velikog pritiska hrvatske javnosti Hezonja je iz Zagreba 2012. prešao u Barselonu, ali navijači Partizana nisu zaboravili ovu izjavu igrača Reala, pa je tokom meča u petak dobio veliki aplauz kada je izašao na parket.

Ovog leta u medijima se pojavila informacija da bi hrvatski košarkaš, koji je prošle sezone nastupao za Uniks iz Kazanja, mogao da pojača crno-bele, ali je on prešao u Real.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari