(VIDEO) "Nikola Mirotić je gazio liniju...": Evroliga priznala sudijsku grešku na štetu Crvene zvezde 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli poraz u 16. kolu Evrolige (94:99), ali da arbitri nisu priznali neregularnu trojku Nikole Mirotića meč sa Barselonom ne bi ni otišao u produžetak.

„Tokom utakmice 16 kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, na 8,2 sekunde do kraja Kori Higins je ubacio loptu u igru, napravio dribling i poslao pas ka Nikoli Mirotiću. Dok je prihvatao loptu, Nikola Mirotić je gazio liniju i tako izašao van granica igrališta, što je trebalo da rezultuje predaji poseda Crvenoj zvezdi na 3,3 sekunde do kraja“, stoji u današnjem saopštenju Evrolige.

Prethodno je Mirotić, neposredno posle utakmice, rekao isto za svoj sporan šut uz zvuk sirene. Nakon što su mu novinari objasnili viđenu situaciju.

„Nisam znao… To je nova informacija za mene… Vidiš kakve su sudije… Kako posle da im ne zvižde?! Šokiran sam, iskreno. Te stvari ne bi smele da se dešavaju, s obzirom da imamo toliko kamera i sisteme za praćenje dešavanja na terenu. Ne sumnjam u to što se priča, verujem da sam gazio liniju, ali nisam znao to dosad“, rekao je MVP Evrolige povodom gaženja linije.

Posle 16 rundi elitnog takmičenja crveno-beli su 10. na tebeli, sa osam pobeda i isto toliko poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari