(VIDEO) Saigrači traže "slobodu" za Fakunda Kampaca: Košarkaši Crvene zvezde priključili se "ratu" sa Evroligom 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crveno-beli zagrevanje za meč sa Valensijom odradili u majicama sa porukom upućenom čelnicima elitnog takmičenja.

Kako prenosi Sportklub sa lica mesta, košarkaši Crvene zvezde javno su izrazili svoj stav o „slučaju Kampaco“ i(li) se samo pridružili reakcijama uprave kluba čiji dres nose.

Od kako je u sredu, nezavisni Finansijski panel do 28. februara zabranio registrovanje novajlija u redovima srpskog šampiona, za mečeve Evrolige, ne stišavaju se protestni tonovi na Malom Kalemegdanu.

Mada je sankcija direktna posledica kršenja obavezujućih pravila finansijskog fer-pleja, predsednik crveno-belih Nebojša Čović danima insistira na priči o izmirenim dugovanjima, sa sve glasnom sumjom da evropskoj konkurenciji smeta jaka Crvena zvezda.

Nemanja Nedović i ostale klupske kolege Fakunda Kampaca ne upuštaju se u raščlanjivanje pomenute kazne, već samo pružaju podršku nedavno dovedenom skupocenom pojačanju iz Dalas Maveriksa.

U to ime su zagrevanje pred večerašnji duel 17. kola Evrolige odradili u majicama sa natpisom #FreeFacu, aludirajući na činjenicu da Argentinac (zbog tuđe politike neprikazivanja porekla budžetskog novca) mora da preskoči čak devet kola EL.

Ukoliko Zvezdina žalba Sudu za sportsku arbutražu u Lozani ne urodi plodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari