Selektor Svetislav Pešić zadovoljan igrom svog tima u odbrani i otkrio šta se desilo sa Filipom Petruševim 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić bio je zadovoljan igrom svog tima u duelu sa Kinom (105:63) na startu Mundobasketa.

On je istakao da je njegova ekipa prikazala dobru igru u odbrani, a otkrio je i da će Filip Petrušev iskrenuo skočni zglob, ali da će, verovatno, igrati u nastavku šampionata.

– Dobro smo se pripremili sa utakmicu, a sve što smo planirali smo uspeli da sprovedemo u delo. Ostvarili smo vrednu pobedu, a prikazali smo i veoma dobru partiju u oba smera. Odbrana je bila na željenom nivou, a iz dobre odbrane imali smo dovoljno samopouzdanja za igru u napadu. Petrušev je iskrenuo zglob, povreda nije ozbiljna, nije bilo potrebe da bilo šta forsiramo, biće u timu protiv Portorika – rekao je Pešić.

Selektor je dodao da će dobra igra u odbrani biti ono na čemu će insistirati i u predstojećim mečevima na Mundobasketu.

– Ovo je potpuno novi tim. Utakmica sa Kinom je bila jako bitna da pokažemo da vredimo i možemo. Idemo dalje, a kao i protiv Kine, u svakoj narednoj utakmici će ključ biti odbrana. Očekujem da napredujemo kako šampionat bude odmicao. Verujem da smo kadri da obradujemo ljubitelje košarke u Srbiji, kao što smo to uradili i protiv Kine. Idemo dalje – izjavio je Pešić.

Reprezentacija Srbije se u utakmici drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva sastaje sa Portorikom, a ovj meč je na programu u ponedeljak 28. avgusta (14.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari