(VIDEO) Sudija se probudio: Al Nasr imao tri penala, Ronaldo iskoristio dva, a treći prepustio saigraču - stativa 1Foto: EPA-EFE

Pre nedelju dana Al Nasr je kod kuće u Rijadu na jedvite jade savladao Šabab Al Ahli iz Dubaija (4:2) u kvalifikacijama za Ligu šampiona Azije.

Gosti iz Emirata, koje vodi Marko Nikolić, imali su prednost s 2:1 do same završnice, ali je domaćin u poslednjim trzajima postigao čak tri gola.

Portugalski as Kristijano Ronaldo, najsjajnija zvezda saudijskog fudbala, bio je na ivici živaca, okrivljujući sudiju da nije svirao tri penala za Al Nasr u prvom poluvremenu.

„Probudi se“, skresao mu je u lice idući ka svlačionici, usput odgurnuvši jednog navijača koji je poželeo da za uspomenu ima fotografiju s njim.

Nedelju kasnije Al Nasr je u četvrtom kolu domaće lige dočekao gradskog rivala Al Šabab.

Savladao ga je ubedljivo s 4:0, a imao je – tri penala. Izgleda da su Ronaldove povike na delioca pravde urodile plodom.

 

On je realizovao dva, u 13. i 38. minutu. Od kada je početkom ove godine pristupio klubu iz Rijada za drugo polugođe prošle sezone, do sada je postigao 17 golova u ligi, a učinak s bele tačke mu je potpun – 7 od 7.

 

Do kraja prvog poluvremena u strelce se u 40. minutu na njegovo dodavanje upisao Senegalac Sadio Mane.

 

U 63. minutu dosuđen je još jedan jedanaesterac za domaćina, ali je Kristijano Ronaldo, na razočaranje publike, loptu prepustio saigraču. Gareb je pogodio stativu, lopta mu je opet došla pod nogu, on ju je uzalud poslao u mrežu, jer je to neregularan gol, budući da loptu niko nije pipnuo osim njega.

 

Četvrti pogodak je pao u 88. minutu, a desetak minuta ranije isključen je igrač gostiju Argentinac Banega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari