(VIDEO) Trener kajakaške reprezentacije čije je ime lažirano na spisku podrške SNS-u: Obratiću se povereniku za informacije 1Foto::Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Na spisku podrške SNS-u i Aleksandru Vučiću za izbore 17. decembra isplivavaju falsifikati originala.

Među njima je i trener kajakaške reprezentacije Uroš Mitjev, koji bi, izgleda, iskočio iz sopstvene kože da se nije javno oglasio da saopšti da je njegovo ime na kolosalnoj listi lažirano, upisano bez njegovog odobrenja.

U izjavi za jutarnji program televizije Nova „Probudi se“ Mitjev ukazuje da je politički neopredeljen i da samtra da mu je kao dužnosniku Kajakaškog saveza Srbije posao samo da bude „u službi celog naroda“.

„Video sam spisak, došlo je to do mene. Moja želja je da demantujem sve lično. Nisam dao potvrdu i nisam odobrio, ništa nisam potpisao. Moj stav je da kao sportski radnik, pre svega kao trener naše reprezentacije treba da budem u službi celog naroda i samim tim apsolutno politički neutralan. Tako da ne želim ni za opoziciju, ni za bilo koju stranku da se dovodim u pitanje“, rekao je Mitjev u uključenju iz Novog Sada, prenosi portal Nova.rs.

Osvajač srebrnih medalja u sprintu na 200 metara i na svetskom i na evropskom šampionatu za mlađe seniore 2013. u paru sa Nebojšom Grujićem, klupskim drugom iz šabačke Zorke, kaže da će se obratiti jednoj državnoj instituciji.

„Moj stav je jasan, uvek sam bio apolitičan i politički neutralan, bavio sam se isključivo sportom i želim da tako ostane. Svakako ću kontaktirati Poverenika za informacije od javnog značaja i ostaviti zabeležbu“-

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari