(VIDEO) Uzvici, zagrljaji, suze... : Euforično slavlje brazilskih fudbalera pozvanih za Svetsko prvenstvo 1EPA-EFE/Antonio Lacerda

Opšte je poznato sa kakvom strašću Brazilci igraju i prate fudbal, pa ne čudi što su momci sa spiska za Mundijal burno ispratili saopštavanje njihovih imena.

Danas je bio veliki dan za jednu od najfudbalskijih zemalja na svetu, jer je selektor Tite svečano saopštio s kojim snagama će na Svetsko prvenstvo u Kataru.

S manje ili više prava i pokrića, mnogi loptaši su se nadali da će čuti svoje ime i prezime na velikoj konferenciji za medije, ali iskusni stručnjak mogao je samo njih 26 da pozove pod zastavu.

Neki su ostali razočarani, novinari i javnost će dugo, svako na svoj način i iz svog ugla „secirati“ pomenuti izbor, ali današnju „slavu“ su pokupili snimci euforičnih reakcija rerprezentativaca koji će sledeće nedelje na kratke pripreme u Torinu, u trening kampu Juventusa.

Popularni brazilski portal Planeta fudbala skupio ih je na jednom mestu i putem svog Tviter naloga dao na uvid celom svetu, oduševljenom radošću s kojima su „prozvani fudbaleri“ primali vesti sa televizije.

Kao i njihove porodice, prijatelji, komšiluk… s kojima su dočekali dan D, a to ostalo zabeleženo na video zapisima. Poput onih koje vam prenosimo.

Višestruki šampion sveta svoju katarsku odiseju počinje duelom sa selekcijom Srbije, a za prolazak u nokaut rundu boriće se još sa Švajcarskom i Kamerunom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari