(VIDEO) Zbog jedne divne crne žene u Sao Paulu: Oružana otmica nekadašnjeg saigrača Miroslava Đukića u timu Valensije, strelca protiv Jugoslavije 1998. 1Foto: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Oružane otmice u Brazilu zbog iznuđivanja novca su česta pojava.

Strah od maskiranih razbojnika okovao je i Marselinja Karioku (52), bivšeg fudbalera koji je u brazilskoj nacionalnoj selekciji dobio priliku pet puta.

Bio je izbor selektora i u prijateljskom susretu s Jugoslavijom u Sao Luisu u septembru 1998, nedugo iza Svetskog prvenstva u Francuskoj, gde su „plavi“ i nesrećno ispali u osmini finala protiv Holandije (2:1), a Brazilci nisu sačuvali tron jer ih je u finalu preslišao domaćin (3:0).

Ne samo da je igrao pred više od 90.000 gledalaca u gradu na obalama Atlantika nego je bio i jedini strelac za svoje u remiju (1:1).

U tek drugoj utakmici Milana Živadinovića na klupi jugoslovenske reprezentacije goste je u vođstvo doveo Savo Milošević bravuroznim lobom u 8. minutu.

Već u 17. minutu Marselinjo Karioka je opravdao nadimak Anđeosko stopalo.

Iz slobodnog udarca iskosa s leve strane uhvatio je Ivicu Kralja na krivoj nozi.

 

Bio je kratko vreme saigrač Miroslava Đukića u Valensiji. Obojica su u njene redove stigli u leto 1997, Brazilac iz Korintijansa, a naš nekadašnji reprezentativac, jedan od aktera meča u Sao Luisu, iz La Korunje.

Karioka se, odigravši samo pet mečeva, brzo vratio u domovinu, opet u isti tim.

Danas živi u Sao Paulu, mirno i spokojno sve dok onomad nije nasilno strpan u automobil.

„Udarili su me drškom pištolja po glavi. Navukli su mi kapuljaču preko lica i ugurali me u automobil“, opisao je prve detalje otmice.

U nedelju uveče je prijavljen njegov nestanak i to da se nije vratio kući s jedne fudbalske utakmice u Sao Paulu.

Sutradan je po naređenju otmičara snimio video-poruku u kojoj, mimo svoje volje naravno, govori da je upoznao udatu ženu, a da je otmicu organizovao njen ljubomorni muž.

Na snimku koji je ugledao svetlo dana zaista se pojavljuje neka ženska osoba.

 

Državna policija Sao Paula je objasnila da je to poznata taktika otmičara da zavaraju trag za istragu.

Karioka je ubrzo oslobođen, čim je razbojnicima položio oko 40.000 reala (skoro 9.000 evra).

„Nisam žalio za novcem već sam strahovao za svoj život. Mučno je kad vam je pištolj uperen u glavu“, rekao je na pres-konferenciji nesrećni Marselinjo s modricom ispod oka.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari