Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente saopštio je juče spisak od 19 igrača na koje će računati u predstojećim mečevima sa Jermenijom i Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.
Poziv za nacionalni tim dobio je i Nemanja Vidić, koji je u subotu, igrajući za Mančester junajted protiv Portsmuta, povredio jagodičnu kost.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente saopštio je juče spisak od 19 igrača na koje će računati u predstojećim mečevima sa Jermenijom i Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.
Poziv za nacionalni tim dobio je i Nemanja Vidić, koji je u subotu, igrajući za Mančester junajted protiv Portsmuta, povredio jagodičnu kost.
Dolazak defanzivca tima sa Old Traforda u Kovilovo je, međutim, i dalje neizvestan i nije isključeno da umesto njega bude pozvan neko drugi. Klemente, ipak, nije želeo da otkrije imena potencijalnih zamena.

Klemente: Odluka o Skolariju za mene je neshvatljiva

Klemente je juče rekao i da je neprijatno iznenađen odlukom Evropske fudbalske unije (UEFA) da selektoru portugalske reprezentacije Luisu Felipe Skolariju ublaži kaznu sa četiri na tri meča zabrane vođenja ekipa posle incidenta sa Ivicom Dragutinovićem.

– Za mene je to neshvatljiva odluka, pogotovo kada pogledate kako se UEFA odnosi prema drugim reprezentacijama, uključujući i srpsku. Eto, Nikola Žigić je kažnjen sa tri utakmice neigranja, a Ivica Dragutinović sa dve… – konstatovao je Klemente.

– Lekari su mu naložili mirovanje i sačekaćemo da vidimo šta će biti u narednih 24 ili 48 časova. Sigurno je da će neko biti pozvan umesto Vidića, ako lekari reprezentacije i Mančester junajteda procene da je težina povrede takva da ne može da igra. Čekaju nas dve utakmice i biće nam potreban neko da zameni Vidića – rekao je Klemente, ne želeći da odgovori na pitanje ko bi mogao da bude alternativa defanzivcu Mančester junajteda.

Klementeov izbor

Golmani: Vladimir Stojković, Vlada Avramov.

Odbrana: Antonio Rukavina, Duško Tošić, Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Milan Stepanov.

Sredina terena: Nenad Kovačević, Igor Duljaj, Milan Smiljanić, Dejan Stanković, Boško Janković, Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Zoran Tošić.

Napad: Marko Pantelić, Nikola Žigić, Danko Lazović, Milan Jovanović.

– Imam neka razmišljanja, ali nemojte sad da vam otkrivam. Sačekajte me 24 časa – zamolio je Klemente.
Od standardnih igrača, Klemente nije mogao da računa na suspendovanog Ivicu Dragutinovića i povređenog Mladena Krstajića. Uprkos navedenim kadrovskim problemima, baskijski stručnjak se nije odlučio da u tim pozove nekog od igrača (Kolarov, Baša…) koji su figurirali kao potencijalne zamene iskusnih defanzivaca.
Selektor Srbije obećao je otvorenu igru, bez kalkulisanja i naglasio da nakon predstojećih mečeva popravnog nema.
– Moramo da pobedimo u oba meča, a za to je potrebno da se ide na pobedu i razmišlja pobednički. Treba znati igrati ovakve utakmice. Ja sam imao mnogo ovakvih utakmica u karijeri i ne plašim se nikoga. Ako ne budemo igrali bez kalkulisanja i otvoreno, onda ćemo sami sebi stvoriti probleme – najavio je popularni „mali Napoleon“.
Bez obzira na to šta će se dogoditi do kraja kvalifikacija i da li će Srbija igrati na EURO 2008. godine, Klemente smatra da je pred srpskom reprezentacijom lepa budućnost.
– Nemamo veliki broj igrača, ali će ova reprezentacija biti dobra. Oscilacije su posledica velikog broja mladih igrača. Ako se sa njim bude dovoljno radilo, ova reprezentacija će značiti nešto u evropskom fudbalu – ocenio je srpski selektor. Reprezentacija Srbija će utakmicu sa Jermenijom odigrati 13. oktobra u Jerevanu, sa početkom u 17 časova, a duel sa Azerbejdžanom na programu je 17. oktobra od 18 časova u Bakuu.
Okupljanje reprezentacije Srbije u sportskom centru Kovilovo zakazano je za danas, gde će se trenirati do četvrtka, kada državni tim kreće na put u Jerevan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari