Vidić za NIN: Piksi i stručni štab koštali Srbiju 16 miliona evra za dve godine 1Foto: EPA/ALBA VIGARAY

Nemanja Vidić, bivši kapiten Mančester Junajteda, govorio je za NIN o stanju u srpskom fudbalu i izneo neverovatnu informaciju da je FSS dao Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovom stručnom štabu 16 miliona evra za samo dve godine.

Nemanja Vidić tvrdi da osam miliona evra godišnje građane košta boravak Dragana Stojkovića Piksija na klupi reprezentacije Srbije.

– Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu. Došao sam do podatka da je u zadnje dve godine za selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona evra godišnje – rekao je Nemanja Vidić u intervjuu za NIN.

Shodno prethodnoj informaciji postavlja se logično pitanje zašto se daje toliki novac selektoru i njegovom stručnom štabu.

– Da li je u redu trošiti toliki novac ako vidimo da smo mi mlada reprezentacija koja nema toliki izvor prihoda, da dajemo za selektora i za njego stručni štab toliko novca? Za dve godine 16 miliona evra – istakao je Vidić i dodao da je to ogorman novac.

Vidić je potom još jednom skrenuo pažnju da se u FSS-u ništa ne radi sistemski, jer ukoliko je dat toliki novac za trenere koji su radili u Japanu i Kini, koliko bi onda FSS trebalo da da ukoliko reprezentaciju vodi neki od trenera koji je radio u najjačim fudbalskim ligama na svetu.

– Ovde ne ulazim u kvalitete Piksija. Govorim samo sistemski, ako ćemo dovoditi trenere koji rade i u Kini i u Japanu i plaćati toliki novac za njih, šta ćemo kada bude Dragan Stojković odlazio i treba da dovedemo nekog trenera koji je već bio trener u ligama „petice“ – zapitao se naš proslavljeni fudbaler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari