Vimbldon bez središnje nedelje 1 EPA-EFE/VICKIE FLORES

Ubuduće će se mečevi na terenima OL Inglanda igrati i na dan rezervisan za takmičarski predah, što se od 1877. godine desilo samo četiri puta i to zbog vremenskih prilika.

Treći grend slem po redu svake sezone, čuveni Vimbldon, naredne godine biće održan od 27. juna do 10. jula, saopštili su organizatori turnira najjače kategorije. Istom prilikom je obelodanjena i velika promena u ritmu takmičenja, jer će se teniski mečevi na Otvorenom prvenstvu Engleske igrati i na tzv. središnju nedelju, dan koji je od 1877. godine uvek bio rezervisan za takmičarski predah učesnika i učesnica.

Samo 1991, 1997, 2004. i 2016. godine su napravljeni izuzeci, ali silom prilika, zbog lošeg vremena i žurbe da sve bude završeno na vreme.

Više neće biti ni popularnog maničnog ponedeljka, kada su na programu bili mečevi osmine finala, dok utorak ubuduće neće biti rezervisan samo za ženska četvrtfinala, a sreda za muška, već će se mečevi u obe polne kategorije kombinovati.

Finale miks dubla će se od sada umesto u nedelju igrati u četvrtak, dok je duel za trofej u singlu za dame premešten sa subote na nedelju.

Titulu sledećeg leta braniće Australijanka Ešli Barti i Srbin Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari