Nakon dve lake pobede protiv Cibone u četvrtfinalu Jadranske lige i plasmana na fajnal for regionalnog takmičenja, košarkaši Partizana se nalaze pred izuzetno teškim zadatkom da isto učine i u najkvalitetnijem klupskom nadmetanju na Starom kontinentu. Crno-beli sutra gostuju Taukeramici u prvom meču četvrtine finala Evrolige, a nakon svih fenomenalnih rezultata ove sezone pristalice kluba iz Humske ulice se nadaju da će se njihovi ljubimci, posle deset godina, plasirati među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Nakon dve lake pobede protiv Cibone u četvrtfinalu Jadranske lige i plasmana na fajnal for regionalnog takmičenja, košarkaši Partizana se nalaze pred izuzetno teškim zadatkom da isto učine i u najkvalitetnijem klupskom nadmetanju na Starom kontinentu. Crno-beli sutra gostuju Taukeramici u prvom meču četvrtine finala Evrolige, a nakon svih fenomenalnih rezultata ove sezone pristalice kluba iz Humske ulice se nadaju da će se njihovi ljubimci, posle deset godina, plasirati među četiri najbolje ekipe u Evropi. Da bi osvarili ovaj veliki uspeh, Pekoviću i saigračima je potrebno da osim trijumfa u Pioniru (četvrtak, 3. april) u drugoj utakmici četvrtfinalne serije, a za koji se može reći da je realan, savladaju Taukeramiku u Vitoriji ili sutra ili za deset dana kada je zakazan termin za eventualnu „majstoricu“.

Neočekivano visoke cene karata za Partizan – TAU

KK Partizan će danas pustiti u prodaju hiljadu dodatnih karata za drugi meč četvrtfinala Evrolige između Partizana i Taukeramike, koji se u četvrtak igra u beogradskom Pioniru. One će se od 10 do 15 časova prodavati na blagajni Partizanovog stadiona po ceni od 1300 dinara za tribine i 2500 dinara za parter. Nažalost, sigurno je da će kasnije tokom dana, cena ulaznica za „meč decenije“ biti višestruko veća kod „privatnih prodavaca“.

Koliko izabranike Duška Vujoševića očekuje težak zadatak, najbolje govori podatak da ove sezone, osim moskovskog CSKA, nijedan tim iz Evrolige nije uspeo da slavi u Vitoriji, a pokušali su Virtus, Montepaski, Olimpijakos, Prokom, Olimpija, Žalgiris, Fenerbahče, Lijetvos i Aris.

Četvrtfinalni parovi

Sutra: Taukeramika – Partizan, CSKA – Olimpijakos, Makabi – Barselona, Montepaski – Fenerbahče

Crno-belima ide naruku to što su imali dva dana više za odmor od Taukeramike (u subotu savladali Gran Kanariju na svom terenu), ali i činjenica da u timu nema povređenih košarkaša i da su svi igrači (posebno Tripković i Palasio)u usponu forme. Međutim, možda je najvažnije to da će i ovoga puta košarkaši našeg ubedljivo najkvalitetnijeg kluba igrati bez ikakvih pritisaka ili imperativa pobede. Koliko crno-beli, u takvim situacijama, mogu da budu opasni već su na svojoj koži ove sezone osetili Panatinaikos, Efes Pilsen, Montepaski i mnogi drugi evropski giganti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari