Više od hiljadu policajaca obezbeđivalo navijačke grupe Partizana 1Foto:Starsport

Više vreline bilo je na tribinama Gradskog stadiona u Surdulici nego li na odličnom terenu na kome su fudbaleri Partizana na kraju ipak zasluženo slavili u finalnoj utakmici Kupa Srbije, što je izazvalo euforiju kod onih najvatrenijih navijača smeštenih na severnoj tribini.

Navijačke grupe jednog i drugog tima kasnile su petnaestak minuta na početak utakmice nakon tuče do koje je došlo izmedju navijačkih grupa Partizana na naplatnoj rampi kod Niša.

Na ulazu u grad dočekali su ih kordoni žandarmerije i policije u opremi za razbijanje demonstracija. Više od hiljadu policajaca obezbeđivalo navijačke grupe Partizana Iz Lučana je u Surdulicu stiglo jedanaest autobusa u kojima su bila i dva trubačka orkestra.

Iako se to očekivalo navijači nisu videli surduličku varoš, osim pedesetak navijača Mladosti koji su tokom današnjeg dana domaćinima delili ulaznice i majice sa znakom kluba, pozivajući da ih podrže sa tribina.

Domaća publika bila je u prilici da tokom svih devedeset minuta sluša različito skandiranje Partizanovih navijačkih grupa, koje su pokušavale da na svoj način iskažu ko više poštuje crno-bele boje.

Prolomile su se šumadijske trube kada je Tumbasevcić doveo Lučance u vođstvo, a prethodno je temperamentni trener Neško Milovanović ustao sa klupe i zatražio od oko 800 navijača Mladosti da još glasnije podrže njegove igrače.

Na terenu stadiona u Surdulici čije su tribine tik uz teren, bilo je tesno za sve pripadnike žandarmerije i policije koji su se smenjivali u nadzoru nad navijačima jednog i drugog tima, sa posebnom pažnjom na pristalice “parnog valjka” na severnoj tribini, koje su bile agresivno bučne.

Policija je u jednom trenutku zaposela i prostor ispred klupe gde su bili stručni štab i rezervni igrači Mladosti, pa je došlo do intervencije delegata FSS Miroslava Milivojević.

Tokom dana u Surdulici je zabeležena je samo jedna manja krađa prehrambene robe u jednoj trgovinskoj radnji.

Na prodavnici sa imenom “Zvezda” platnom je bilo prekriven naziv firme po nalogu policije, kako ne bi iritirao navijače Partizana.

Kada je oficijalni spiker saopštio da će medalju dobiti i glavni sudija utakmice Majo Vujović, koji odlazi u sudijsku penziju, stadion je ujedinio navijače i jednog i drugog tima u zvižducima i pogrdnom skandiranju.

Pre utakmice u masovnoj tuči navijača Partizana povređeni su navijači i jedan policajac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari