Konačno pravi praznik za ljubitelje konjičkog sporta u Srbiji. I pored raznih teškoća, Požarevac sve bolje i bolje organizuje, sada 48. put po redu, Ljubičevske igre.

Ideja da se podsetimo tradicionalnog viteštva u Srbiji sada je tradicija i, kako mnogi vole da kažu, postaje sve više srpski „brend“. Tu su pored viteškog takmičenja zastupljene i sve druge takmičarske discipline, jahanje na daljinu (Endurans) Prepone, Dresura sa decom (voltižovanje) i naravno za sladokusce trke kasača i galopera.

Igre su otvorene u petak svečanim defileom, a vikend donosi nadmetanja u šest kasačkih i isto toliko galopskih trka. Upis je dobar, a našu pažnju najviše su privukle dve, galopska Kup Ljubičeva i kasačka Knez Mihailo jer će obe, svakako, izazvati posebna uzbuđenja. Galopska zato što je u nju upisana derbistkinja Univerzagt štale Tešić, koju će jahati šampion džokeja Željko Ilić, dok je u kasačkoj situacija malo komplikovanija pošto je Adingtonu, kojeg vozi Branislav Mukić, suprotstavljen pre svega Gran Amore sa Novicom Đorđevićem u sulkama. U svakom slučaju, borbe će biti žestoke, a užitak za gledaoce fenomenalan, s obzirom na to da se očekuje lepo vreme. Za one koji ne žele da se odvajaju od klima uređaja predviđen je TV prenos, doduše samo za nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari