Vlada Srbije: Odbojkašicama za osvojenu zlatnu medalju po 20.000 evra 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Članicama ženske odbojkaške reprezentacije Srbije za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u odbojci održanom u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj i Turskoj od 23. avgusta do 8. septembra 2019. godine dodeljena je novčana nagrada od po 20.000 evra, saopštila je Vlada Srbije.

Ta odluka doneta je na sednici Vlade. Isti iznos pripao je i njihovom treneru Zoranu Terziću.

Kako se ističe u saopštenju Vlade, nacionalno sportsko priznanje dodeljeno je odbojkašici Maji Ognjenović za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u odbojci održanom 2006. godine u Japanu.

Sportistima u disciplini-Košarka 3 na 3 Marku Saviću, Danilu Mijatoviću, Dejanu Majstoroviću i Dušanu Domoviću Bulutu za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj od 30. avgusta do 1. septembra 2019. godine, Vlada je dodelila nagradu u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Isti iznos za osvojenu medalju, dobio je i njihov trener Goran Vojkić.

Na sednici su usvojene izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama.

Povećanjem iznosa novčanih nagrada za sportiste i trenere, vlada želi da istakne važnost vrhunskih rezultata i osvajanja medalja na najznačajnijim takmičenjima – Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi.

Usvojenim izmenama iznos za osvojenu zlatnu medalju na ovim takmičenjima podignut je na 50 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti, za srebrnu na 45, a za bronzanu na 35 hiljada evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Ujedno su izjednačeni iznosi za pojedinačne i ekipne sportove, a sve u cilju da se podstakne postizanje boljih rezultata i osvajanje većeg broja zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja na sledećim Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari