Vladan Babić osvojio 61. "Zlatnu rukavicu" 1Foto: Bokserski savez Srbije

Osvajač 61. međunarodnog bokserskog turnira „Zlatna rukavica“ u niškoj dvorani „Čair“ je srpski reprezentativac u superteškoj kategoriji Vladan Babić (+91 kg) koji je u finalu savladao Kedija Agnesa sa Sejšelskih ostrva rezultatom 4:0.

Kako je saopštio Bokserski savez Srbije, za najboljeg domaćeg boksera proglašen je Dušan Janjić, a najbolji strani Šamil Askerov iz Rusije. Najborbeniji par su Srbin Petar Prokić i Rus Aleksej Zobnji, dok je Rusija najbolja reprezentacija

Posebnu nagradu za afirmaciju i promociju boksa dobio je novinar RTS-a Petar Denda.

„Žiri „Zlatne rukavice“ činili su legendarni jugoslovenski bokseri Mirko Puzović, kao predsednik, zatim Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Tadija Kačar, Milivoj Labudović, Fazlija Šaćiirović, Bratislav Ristić i Miodrag Perunović“, ističe se u saopštenju i dodaje da je na ovogodišnjem turniru učestvovalo više od 80 boraca iz 25 zemalja.

Specijalni gost na 61. „Zlatnoj rukavici“ bio je i Jovan Džakula koji je pre tačno 50 godina (1968) osvojio „Zlatnu rukavicu“. Džakula je izašao u ring i poklonio se niškoj publici koja ga je pozdravila ovacijama, kao i ostale legende i velikane ex Yu ringa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari