Vladan Milojević odgovorio treneru kragujevačkog Radničkog: Ne može stranac da priča takve stvari, dobiće lep prijem kad dođe na „Marakanu“ 1Foto: Predrag Milosavljević / STARSPORT

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević deo svoje konferencije za medije posle derbija ponovo je iskoristio da se obračuna sa „neprijateljima“ kluba na čijoj je klupi, a ovog puta u pitanju je bio Feđa Dudić, stručnjak iz Bosne i Hercegovine koji vodi kragujevački Radnički.

Posle 172, večitog derbija Milojević je skrenuo pažnju da se protiv Zvezde vodi „hibridni rat“, a ovog puta opet je dobio pitanje na koje je unapred imao spreman odgovor, a radilo se o Dudućevoj izjavi da navijači crveno-belih „nisu zadovoljni kako njihov tim pobeđuje“.

– Sve razumem, deo fudbala, pričanje o nefudbalskim stvarima. Mnogo mi smeta i mislim da je to poruka. Ja sam kao stranac bio u drugim zemljama, ali kad se ponašaš ne možeš da uzmeš Zvezdu kao instituciju. Imamo mnogo ljudi koji dolaze i pokazuju veliko nepoštovanje. Za mene je to, nepoštovanje i nije fer. Neću dalje komentarisati. To mi je zasmetalo. Ne može neko ko je sa strane i došao da živi ovde, radi, živi… – procenio je Milojević kako treba da se ponaša stranac u Srbiji, a zatim dodao:

– Ja sam bio pretprošle godine na Kipru, nisam sa APOEL-om osvojio titulu, nisam rekao „trebalo je da je osvojim“. Nisam pričao ni o čemu nefudbalskom. Bilo mi je teško, ali nisam to davao i dozvoljavao, poštovao sam narod Kipra. To nije prvi put. Moja poruka je da malo povedu računa kako pričaju. Neka pričaju da li Vlada Milojević ne zna, ali Zvezda, Partizan i Vojvodina su institucije, a evo Radnički se bori za Evropu, na osnovu čega će ući? Na osnovu bodova koje su doneli ti Zvezda, Partizan… Mnogo lako se neke stvari pričaju, a kada odem u drugu zemlju, moram da se ponašam u skladu sa pravilima i to su pravila FSS. To govori o njemu, dobiće ovde lep prijem od Crvene zvezde. Mislim da je to neukusno. A, da li mi je zasmetalo, jeste. Ne bih ni pomenuo, ali sada kada ste mi postavili to pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari