Vladan Milojević uoči meča u Norveškoj: Veća nepoznanica mi je koliko Zvezda može nego Bode 1Foto: Vatroslav Jarni/Starsport

Crvena zvezda u utorak u 21 čas igra prvu utakmicu u plej-ofu za fudbalsku Ligu šampiona.

Gost je norveškog prvaka Bode Glimta, koji je vodeći na tabeli u jeku sezone u svom prvenstvu.

Prvo pitanje srpskih medija treneru crveno-belih Vladanu Milojeviću bilo je da li je Zvezda spremna da reši sve u prvoj utakmici i pobedi dva-tri razlike?

„Nije korektno to pitanje. Vidite dokle je fudbal otišao, nije kao pre nekoliko decenija. Moj tim respektuje svakoga, a ne plašimo se ničega. Razmišljamo samo o prvoj utakmici, a tu je i revanš“, poručio je Vladan Milojević iz Norveške.

Kladionice su proglasile Bode Glimt za favorita…

„Ne igram kladionicu, niti znam kvote. Ako su oni tako rekli, nešto znaju. Nisam nikada ništa prognozirao. Moramo da damo maksimum, videćemo kakav će to rezultat da nam donese“.

Da li su teren sa veštačkom podlogom i velika temperaturna razlika hendikep za Zvezdu?

„Dosta se pričalo o podlozi, ne znam da li će biti kiše ili ne. Nije nam uobičajeno da budemo na takvom terenu. Igraju kratkim pasovima, jasan stil i sistem igre postoji. Tu smo da se prilagodimo“.

Ovo su sudbonosne utakmice za Zvezdu i za nju su bile pripreme celog leta, a odbrana ne igra dobro.

Sport klub je upitao Milojevića da li su defanzivci spremni da svedu gerške na minimum.

„Jeste nam bitna utakmica, ali skloni smo da kažemo da je nešto život i smrt. Igramo protiv ekipe koja već može da otvori šampanjac u prvenstvu, u najboljem je ritmu, a mi dolazimo iz priprema i igrači su nam bili povređeni, a reprezentativci imali pauzu. Veća nepoznanica mi je koliko mi možemo nego Bode, a možemo mnogo. Došao nam je i Drkušić pre dva-tri dana, neke stavri moramo da radimo u hodu. Nismo na maksimumu, ali verujem da ćemo biti bolji nego na prethodnoj utakmici“.

Upitan je na kraju Milojević i da li prepušta Bode Glimtu ulogu favorita…

„Hajde da kažemo da su blagi favoriti, jer smo mi na početku sezone. Želimo da dovedemo klub tamo gde hoćemo da bude. Teren će sve da pokaže“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari