Vladimir Ivić dobio ponudu koju je nemoguće odbiti; odlazak iz Makabija izvestan 1Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Vratio se u Makabi nameren da velikana iz Tel Aviva postavi na lidersko mesto izraelskog šampionata, međutim, Vladimir Ivić bi lako mogao da neobaljenog posla nastavi trenersku karijeru u Rusiji.

Uprava Krasnodara rešena je da istraje u nameri da angažuje srpskog stručnjaka. Ponuda je takva da će Iviću predstavljati veliki izazov da je eventualno odbije.

Naime, ruski klub nudi nekadašnjem fudbaleru Partizana, potom i stručnjaku koji se trenerski obrazovao, pre svega, u solunskom Paoku, 1,5 miliona evra godišnje, a uz ostvarive bonuse, primanja bi mogla da iznose celih milion više.

Izraelski mediji pišu da je izvesno da će Ivić to prihvatiti, kao i da je Makabi iz Tel Aviva već pripremio zamenu za svog dosadašnjeg šefa struke, a to bi trebalo da bude Oskar Garsija.

Reč je o nekadašnjem treneru Makabija, koji je pre nekih mesec dana preživeo porodičnu tragediju, jer mu je ćerka u 22. godini preminula od raka.

Španac je sedeo na klupi Makabija u dva navrata, a poslednji put 2014. godine.

Ivića očekuje veliki izazov u Krasnodaru, prevashodno jer uprava očekuje da vremenom klub postane kompetitivan u nadmetanju za šampionsku titulu u ruskoj Premijer ligi.

Ivić je u prvom mandatu na klupi Makabija ostvairo najveće trenerske uspehe osvajanjem dve šampionske titule kao i nacionalni kup i domaći Superkup.

Između dva mandata radio je u Votfordu, a drugi put je na klupu Makabija seo u junu ove godine.

Krasnodar nije započeo sezonu kako se očekivalo, zauzima tek osmo mesto na tabeli, pa je smena na klupi bila neminovna, a Aleksandra Strožuka bi uskoro trebalo da zameni Vladimir Ivić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari