Vlahović doneo Kup Italije Juventusu 1Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

„Stara dama“ slavila u velikom finalu Kupa Italije u Rimu protiv Atalante, meč rešio napadač srpske reprezentacije.

Nije Juventus bio konkurentan za Skudeto, ali je ekipa iz Torina došla do trofeja, u Kupu Italije. U velikom finalu Stara dama je slavila na stadionu „Olimpiko“ u Rimu protiv Atalante – 1:0.

Ispostavilo se da je meč rešen već u četvrtom minutu, srpski napadač Dušan Vlahović je umakao čuvarima, izbegao ofsajd zamku i sa 12 metara rutinski je savladao Karnesekija. I to slabijom, desnom nogom, poslao je loptu u mrežu rivala.

Bila je to velika prednost za Juventus, koji je potom taktički odigrao fantastično do kraja meča. Gotovo da nije bilo većih uzbuđenja do isteka prvog poluvremena.

Pokušao je izmenama Gasperini da promeni i ritam meča, svih pet izmena izvršio je već do 65. minuta. Ali, nije mu to mnogo pomoglo. Naprotiv, malo je nedostajalo da Vlahović već u 54. minutu reši pitanje pobednika, ali tada posle njegovog pada sudija Mareska nije smatrao da treba da dosudi jedanaesterac.

Ono što nije uspeo tada, jeste 11 minuta kasnije, međutim posle VAR provere taj pogodak je poništen zbog ofsajda. Kambjaso je sjajno centrirao, glavom je Vlahović samo skrenuo loptu u mrežu rivala, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Malo je nedostajalo da Atalanta izjednači u 78. minutu, ali je tada Juventus imao mnogo sreće, Lukman je pogodio stativu. Koji minut kasnije odlučio je Alegri da iz igre izvuče Vlahovića, koji je pozdravljen ovacijama navijača tima iz Torina, piše Sport Klub.

Zatresao se potom okvir gola i na drugoj strani, ali je u 84. minutu sa deset metara Mireti snažno šutirao, pogodio je prečku. U četvrtom minutu nadoknade Ederson je imao fantastičnu priliku za izjednačenje, ali je Perin fantastično reagovao.

Tada je na scenu stupio i Masimilijano Alegri, koji je imao šta da kaže sudijama, dobio je i crveni karton, skinuo kravatu, umalo pocepao i košulju… Ali, očigledno da je znao pta radi, s obzirom na to da je nešto kasnije sudija svirao kraj utakmice za veliko slavlje Juventusa i njegovih navijača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari