Vlahović promašivao, Juventus ispao 1Dušan Vlahović (desno). Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Viljareala eliminisali su Juventus pobedom sa 3:0 (0:0), dok je Čelsi izbacio Lil pošto je trijumfovao i u Lilu (2:1) u poslednjim revanš utakmicama osmine finala Lige šampiona. Ova dva kluba su se pridružila Bajernu, Liverpulu, Mančester sitiju, Realu, Atletiku i Benfici, koji su ranije izborili plasman u četvrtfinale.

 

Žreb za parove pve faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja biće održam u petak 18. marta u Nionu, prve utakmice na programu su 5. i 6. aprila, a revanši 12. i 13. aprila.

Kada se mislilo da u osmini finala neće biti većih iznenađenja Viljareal se pobrinuo da jedan od favorita ne prođe u najboljih osam, ali to što je ispao baš Juventus zapravo nije iznenađenje. „Stara dama“ u ovaj duel nije ušla kao onaj klub koji je decenijama unazad jedan od velikana evropskog fudbala i siguran učesnik dvoboja za trofej u ovom takmičenju.

Već u prvoj utakmici /1:1) videlo se da je Juve u velikoj krizi i da previše toga zavisi od jednog čoveka – Dušana Vlahovića. Srpski reprezentativac je prikazao sjajnu partiju u prvom poluvremenu, imao tri velike šanse, pogodio i prečku, ali nije imao sreće da donese svom timu vođstvo.

Kazna za promašaje iz prvog dela stigla je u 78. minutu, kada je Rugani srušio Kokelana, a najstrožu kaznu sigurno u gol pretvorio rezervista Đerar Moreno.

Pobedu gostiju najavio je Pau Tores u 85. minutu, kada je posle kornera samo postavio nogu i savladao Ščensnog, da bi tačku na susret stavio Danžuma, golom iz jedanaesterca u drugom minutu nadoknade.

Nakon što je u prvoj utakmici stekao sigurnu prednost od 2:0, Čelsi je u revanšu došao do nove pobede (2:1). Aktuelni šampion nije briljirao u revanšu, ali je ipak rutinski došao do trijumfa iako su domaći poveli u 38. minutu preko Jilmaza iz penala.

U nadoknadi prvog poluvremena izjednačio je Pulišić, a u 71. minutu konačan rezultat postavio je aspilikueata na asistenciju Maunta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari