Vlahović: Želim da napredujem, osvajam trofeje 1EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Odličan debi imao je Dušan Vlahović u dresu Juventusa. Stara dama je slavila protiv Verone sa 2:0, a srpski napadač je postigao prvenac u crno-belom dresu za uvodno vođstvo. Vlahović je posle meča bio zadovoljan učinkom, poručivši da je u Juventus stigao kako bi osvajao trofeje.

Velika su očekivanja bila od italijanske javnosti, nakon što je Juventus sa Fiorentinom ugovorio posao vredan 81 milion evra u „zimskom transferu“ Dušana Vlahovića. Trener Stare dame, Masimilijano Alegri, srpskog napadača odmah je uvrstio u startnu postavu; formirao je trio u ofanzivnom delu u kojem je Paulo Dibala bio vodeći kreativac, a tandem u samom špicu činili su Vlahović i Alvaro Morata.

Vlahoviću je trebalo samo 13 minuta da navijačima Juventusa demonstrira napadačke sposobnosti; sjajn dubinski pas Dibale iskorisito je da manirski prevari golmana Verone.

„Bilo je veoma važno pobediti u ovom meču jer je posle reprezentativne pauze najteže, posebno psihološki“, istakao je Vlahović posle debitantske utakmice u dresu Juventusa.

Zanimljivo je da su na deboju golove za Juve postigli, ne samo Vlahović, već i Denis Zakarija, zimsko pojačanje iz Borusije Menhengladbah. Vlahović je poručio i da je veoma zadovoljan načinom na koji je prihvaćen u novoj sredini.

„Imali smo pravi pristup od početka i uradili smo važnu stvar, a to je pobeda. Moram da se zahvalim svojim saigračima i treneru što su mi toliko pomogli u poslednjih nekoliko dana. I ja pokušavam da što pre shvatim kako stvari ovde funkcionišu. Dajem sve od sebe“, naveo je doskorašnji centarfor Fiorentine. Vlahoviću je debitantski gol u crno-belom dresu bio ukupno 18. ovosezonski u Seriji A.

„Napadaču je najvažnije da postigne gol, ali želim da unapredim svoju opštu igru, da se ‘otresem’ defanzivaca, da pomognem timu koliko god je to moguće. Trener mi je rekao da ostanem smiren i da će biti sve u redu“, poručio je srpski napadač.

Došao je Vlahović da pobeđuje u Torino, da osvaja trofej. To nije mogao u Fjorentini.

„Kao što sam rekao na konferenciji za novinare, Juve uvek ima najviše ciljeve. Kada Juve započne takmičenje, ima za cilj da ga osvoji. Ovde sam da dam svoj doprinos, ići ćemo korak po korak i videti kako će sezona da se razvija“, zaključio je centarfor Juventusa.

Na listi strelaca šampionata Italije, Vlahović i Čiro Imobile iz Lacija imaju po 18 golova, pa će u nastavku Serije A da bude žestoka bitka i za kralja strelaca u Italiji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari